Evroliga

Raspucali Nemanja Nedović ponosan na timsku defanzivu protiv tima iz Bolonje: Odbrana pravila razliku protiv Virtusa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2024 21:31
košarkaši Crvene zvezde proslavljaju pobedu protiv Virtusa MN Press
košarkaši Crvene zvezde proslavljaju pobedu protiv Virtusa

Posle skoro dva meseca, košarkaši Crvene zvezde dočekali su pobedu u Evroligi i to vrlo ubedljivu, nad Virtusom u svom Beogradu i meču 31. kola najjačeg kontinentalnog klupskog takmičenja u igri pod obručima.

Crveno-beli su izgubili prvu četvrtinu, ali kada su uzeli stvar u svoje ruke više nisu dozvoljavali rivalu iz Bolonje da se vrati u život, barem ne u meri i na način dovoljno rizičan po toliko čekani trijumf ekipe sa Malog Kalemegdana. 

"Uvek je lepo pobediti posebno posle nekoliko poraza u nizu. Sproveli smo plan igre veoma dobro. U sredu smo igrali težak meč sa Panatinaikosom....", počeo je prvi komentar utakmice Nemanja Nedović.

 

 

Strelac 25 poena izneo je glavnu ulogu u duelu na parketu "Štark arene", mada je u istoj meri efikasan bio i Tornike Šengelija iz redova gostiju iz Italije, pa opet je Zvezdin bek akcentovao druge stvari. 

"Uspostavili smo svoj ritam, posebno u odbrani. U ofanzivi imamo sjajne igrače koji mogu da donesu odluke, ali odbrana je bila ta koja je pravila razliku".

Janis Sferopulos i njegovi izabranici ispali su iz trke za plej-in Evrolige, ali posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća žele da povrate primat u regionalnoj AdmiralBet ABA ligi i na kraju odbrane nacionalnu titulu. 

"Pokušavam da uhvatim ritam. Ovo je važan deo sezone za nas. Koncentrisani smo na dobar finiš, nadam se da ćemo sezonu završiti na pravi način", naglasio je Nedović, koji je večeras šutirao 6/7 za dva i 3/5 za tri poena, skupio 3 skoka i 7 asistencija za 24 minuta. 

 

Standings provided by Sofascore