Evroliga

Zvezda večeras dočekuje Virtus iz Bolonje u Beogradu: Crveno-beli žele da se revanširaju za poraz u prvom delu sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2024 12:00
Košarkaši Crvene zvezde MN Press
Košarkaši Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Virtus iz Bolonje u Areni od 19 časova u sklopu 13. kola Evrolige. Srpski tim nalazi se na 16. mestu elitnog takmičenja sa 10 pobeda i 20 poraza, bez šansi da se domogne mesta u plej-inu, dok je Virtus osmi sa učinkom 17-13.

Ekipa iz Bolonje slavila je u njihovom prvom međusobnom susretu (85:79). Iako je Zvezda loše počela utakmicu, u finišu je uspela da dođe do egala na krilima Šabaza Nejpira, ali ne i da prelomi meč u svoju korist. 

Crveno-beli se trenutno nalaze u seriji od šest uzastopnih poraza, dok su u poslednjem meču izgubili od Panatinaikosa na svom terenu 89:76.

Sa druge strane, Virtus je u poslednja tri kola Evrolige nanizao isto toliko poraza i do kraja regularnog toka šampionata boriće se za mesto u plej-ofu.

Zvezda želi da prekine niz poraza, potrebna je reakcija, što smatra i trener Janis Sferopulos.

"Virtus je tim koji želi da ostane u zoni plej-ofa, bore se jako, imaju kvalitet. Sa naše strane želimo reakciju nakon poraza, želimo da budemo konzistentnijii igramo bolje u odbrani i igramo pametno u odbrani i koristimo talenat na oba kraja terena. Želimo da se borimo i igramo po planu. Reakcija je jako bitna i želim da vidimo mnogo konzistentniju igru", rekao je Sferopulos.
 

Trener Zvezde neće moći na ovoj utakmici da računa na Jaga dos Santosa, koji je u utorak operisan, kao ni na Nikolu Topića i Treja Tompkinsa.

Evroliga, 31. kolo

četvrtak

Efes - Alba 85:84
Žalgiris - Baskonija 94:76
Olimpijakos - ASVEL 80:64
Partizan - Real Madrid 76:88

petak

Crvena zvezda - Virtus 19.00
Monako - Valensija 19.00
Panatinaikos - Barselona 20.15
Bajern - Makabi 20.30
Olimpija - Fenerbahče 20.30

Standings provided by Sofascore