Evroliga

Obradović hvali svoje pulene: Timska pobeda, učinili su me ponosnim...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.01.2024 23:38
Obradović hvali svoje pulene: Timska pobeda, učinili su me ponosnim... MN Press

Gubio je Partizan 0:16, pa i 24 razlike od Makabija u Areni, ali je ipak, smogao snage i napravio najveći preokret u istoriji Evrolige. Zahvaljujući blistavom, drugom poluvremenu, koji je dobio sa 52:27, srpski tim pobedio je ekipu iz Tel Aviva 88:79 i nastavio borbu za plej-of.

Posle utakmice, trener izraelskog tima Oded Kataš, rekao je da večerašnja utakmica lekcija za sve timove koji igraju protiv Partizana u Beogradu, dok je strateg crno-belih, Željko Obradović, imao samo reči hvale za svoje momke...

"Početak tog drugog poluvremena je posed njihov, Pi Džej je imao problema sa faulovima, pa je rezonska odluka. Ali drago mi je zbog Ognjena, jer je imao +30 na parketu za 20 minuta. To dovoljno govori o njegovom učinku, naravno da treba istaći njega, Pi Džeja i Nanelija, ali ovo je timska pobeda. Odbrana je donela prevagu. Sve je ovde bilo obrnuto u odnosu na meč sa Fenerbahčeom. Velika pobeda i čestitke igračima na tome što su uradili, ali ovde je sve drugačije, nosili su nas navijači", rekao je Obradović.

Obradović se potom osvrnuo na oscijalcije u igri njegovog tima.

"Rekao sam posle utakmice u istanbulu, isti igrači reaguju na iste situacije drugačije, ništa novo nije bilo u odnosu na Fener i sada za Makabi. Rekao sam lopta je uglavnom bila u rukama Džejmsa koji je pogađao i donosio dobre odluke. Imali su neki igrači problema sa faulovima, ali to je napravljeno sa 8 igrača kada se pogleda i to je to. Ostaje nam 13 utakmica u Evroligi, 7 ovde i 6 na strani, treba da probamo da odigramo ovako utakmice i na strani, kao i protiv svih teških rivala ovde u Areni. Težak posao nas čeka do kraja Evrolige, ali kada imaš izazov ispred sebe, treba da daš maksimum."

 

 

Dotakao se trener Partizana i odbrane, koja je bila očajna u prvoj četvrtini.

"Što se tiče odbrane, sve ste u pravu, dozvolili smo da primimo veliki broj poena, a da ne pravimo faul, insistiramo na tome da je faul veliko oružje, u Istanbulu smo 4 puta dali koš i faul. Ja bih voleo jednog dana da mi dođemo do ekstra pasa i da to bude problem, ja mislim sve suprotno, da mi nemamo taj ekstra pas i ja to pričam da je najveća boljka to što se igrači ne kreću bez lopte. Najiskrenije, to nije problem i konfuzno smo počeli zbog nekih drugih stvari. Sve smo u drugom poluvremenu prepoznali i to je onda neka druga košarka."

Osvrnuo se zatim i na pitanje novinara koje je izbacilo Obradovića iz takta, a glasilo je: da li je zadovoljan kvalitetom igre svoje ekipe u ovoj pobedi?

"Ja ću verovatno da odem da se isplačem, direktno u moju kancelariju, koliko smo loši bili, ovo je stvarno katastrofa. Jel vam ovo odgovor. Ja ne razumem neke stvari? Da posle ovakve utakmice, gde smo igrali prepametno, 30 minuta vrhunske utakmice. Naravno da ću se baviti sa 10 minuta, kao što ću se baviti i Istanbulom. Večeras sam im rekao, učinili ste me ponosnim, svaka vam čast. Nema tu šta više da se doda."

Za kraj se dotakao i na negativne komentare na društvenih mrežama.

"Uvek sam govorio da svačije mišljenje poštujem. Naš posao je dobar koliko je dobra poslednja utakmica. Ja se na komentare ne obazirem, niti slušam niti me to interesuje. Nigde gde neko piše i komentariše, pogotovo na društvene mreže gde su svi najpametniji. Imam svoj posao, radim ga i nastaviću da dajem sve od sebe. Imao sam ozbiljan razgovor sa igračima juče, jer smo gledali najbitnije delove meča iz Istanbula, pokazali im odlične stvari koje smo radili i loše, i rekao sam im da je ovo prilika da napredujemo i igrački i ljudski, ali i za mene takođe, jer svaki dan kada ustaneš imaš priliku da napreduješ. Ja svaki dan provedem 4 sata gledajući video utakmice, a moji pomoćnici su odradili veliki deo posla, a oni su uradili i prvi deo treninga. Ja sve što sam uradio, uradio sam zahvaljujući mom stručnom štabu. Biće padova i uzleta, ali hajde da budemo bolji svaki dan, a onda sam im rekao da ih mnogo volim, što je istina, ja provodim sa njima mnogo vremena, iako nekada izgleda da se nerviram mnogo, pravim korekcije", zaključio je šef struke Partizana.

 

Standings provided by Sofascore