Evroliga

Maksimalno poštovanje za Asvel, sa željom da pobedom otvorimo ovu godinu: Željko Obradović cilja "skalp" gostiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.01.2024 11:53
Željko Obradović i Džejms Naneli, trener i košarkaš Partizana MN Press
Željko Obradović i Džejms Naneli, trener i košarkaš Partizana

Partizan je imao mini predah od takmičarskih obaveza u minuloj godini, da bi se osvajač poslednje AdmiralBET ABA lige već večeras vratio na parket "Štark arena", jer mu u meču 18. kola Evrolige dolaze košarkaši Asvela (20.45). 

Reklo bi se idealan scenario za uspešno otvaranje 2024, obzirom na to da su Francuzi ubedljivo najgori tim takmičenja, sa samo dve pobede u dosadašnje bitke 18 ekipa za kontinentalnu krunu. A, crno-beli imaju devet trijumfa i osam poraza. 

 

 

"Oni su tim koji je u svim utakmicama, otkako je (Đanmarko) Poceko došao pokazali ono što njega krasi kao trenera, a to je karakter. I u svim utakmicama su bili veoma blizu da pobede. Košarka je takav sport da su izgubili i neke mečeve koje je bilo praktično nemoguće izgubiti. Maksimalno poštovanje, naravno sa željom da otvorimo ovu godinu dobrom utakmicom i pobedom", trener Željko Obradović uprkos stanju na papiru ceni rivala i ne želi ništa da prepusti slučaju u te četiri četvrtine. 

Prvi ovosezonski meč između Partizana i Asvela odigran je 12. oktobra prošle godine u Francuskoj u okviru drugog kola Evrolige, a "crno-beli" su slavili rezultatom 88:62. Na ovom, najtrofejniji evropski košarkaški trener neće moći da uvodi u igru povređene Aleksu Avramovića i Uroša Trifunovića, dok je nastup Zeka Ledeja pod znakom pitanja. 

Učesnik nokaut runde prošle Evrolige poslednju utakmicu odigrao je u Baru, gde je rutinski savladao Mornar, na kraju zanimljive 2023. godine za crno-bele

Evroliga, 18. kolo

utorak

Fenerbahče - Crvena zvezda 18.45

Žalgiris - Alba 19.00

Makabi - Monako 20.05

Olimpijakos - Olimpija Milano 20.15

Partizan - Asvel 20.45

sreda

Valensija - Efes 19.30

Baskonija - Panatinaikos 20.30

Virtus Bolonja - Bajern 20.30

Barselona - Real Madrid 21.00

 

Standings provided by Sofascore