Evroliga

Poceko ne zna francuski, ali zna srpski i ko je najbolji na svetu: Italijan nahvalio Obradovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 08:05
Đanmarko Poceko MN Press
Đanmarko Poceko

Trener Partizana, Željko Obradović najbolji je u istoriji košarke, i to ne samo evropske, već i svetske, poručio je šef stručnog štaba francuskog ASVEL-a, Đanmarko Poceko.

Italijanski stručnjak je ovo izgovorio nakon ubedljivog poraza njegovog tima 77:90 od crno-belih u okviru 18. kola Evrolige.

"Pre svega želim da čestitam Partizanu i Željku Obradoviću, igrali su sjajnu utakmicu. Željko je neverovatan trener, ali je još bolji kao osoba, želim da mu kažem hvala, zbog onoga što mi je rekao pre meča. Volim ga, on je neverovatna osoba, najbolji u istoriji košarke ubedljivo, ne u Evropi, već u svetu. Nismo se predavali, do kraja smo se borili, dali smo 32 poena u poslednjoj deonici, igrali smo bolje u odbrani, ali smo promašili nešto, moj klub zna, moramo da nastavimo da se borimo i da pokušamo da dobijemo", rekao je Italijan na konferenciji za medije posle utakmice.

 

 

Pre nego što je govorio o svom statusu na klupi ekipe iz Liona, Poceko je prisutne novinare u "Štark areni" pozdravio na čistom srpskom jeziku.

"Srećna Nova godina svima", rekao je Italijan, a zatim prokomentarisao pitanja novinara o tome kako se u Francuskoj naširoko piše da mu se sprema otkaz:

"Ne govorim francuski i ne mogu da znam šta se piše u medijima. Moj stav kao trenera je da se nikada ne žalim i da uvek verujem da će se naporan rad isplatiti. Što se mog statusa tiće, moraćete da pitate ljude u klubu, ja nisam prava adresa za to, ali samo ću reći da nikada ne odustajem".