Evroliga

Na programu još jedno duplo kolo Evrolige: Partizan gostuje u Turskoj, Zvezda u Francuskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.01.2024 09:55
Džejms Naneli i Džoel Bolomboj MN Press
Džejms Naneli i Džoel Bolomboj

Samo što je jedno duplo kolo Evrolige završeno, novo startuje ovog utorka, a košarkaši Partizana i Crvene zevzde ga dočekuju sa polovičnim učinkom od prošle sedmice.

Crno-beli su minule nedelje uspeli da savladaju ASVEL pred svojim navijačima, a zatim izgubili u "večitom derbiju" od najvećeg rivala, dok su igrači srpskog šampiona pored trijumfa nad osvajačem AdiralBet Aba lige uspeli da ostvare pobedu i u Istanbulu protiv Fenerbahčea.

Bio je to prvi poraz turskog tima, a domaćem terenu ove sezone, a taj uspeh će od 18.30 časova pokušati da ponove i igrači trenera Željka Obradovića, koji je svestan da to neće biti lako.

"Duplo kolo Evrolige je bilo prošle nedelje i videli smo Fenerbahče sa dve različite slike. Naravno da ćemo morati da se pripremimo za ovaj Fenerbahče koji je igrao fenomenalnu utakmicu protiv Makabija. Mnogo kvaliteta u tom timu ima. Šarunas se vratio, mnoge stvari promenio, to je evidentno. Igrači su ti koji su ostali i imaju individualne kvalitete, ali pretočene u timsku igru. To je veoma zahtevna utakmica za nas, veoma teška. I ovde u Beogradu je bila teška utakmica protiv Fenerbahčea. Juče smo imali prvi ozbiljniji trening posle dugo vremena gde smo probali da uradimo nešto pametno kako bi eventualno izgledali bolje nego što smo izgledali na poslednjoj utakmici u Evroligi", rekao je Obradović čiji tim u petak očekuje duel protiv Makabija na domaćem terenu.

MN Press

Miloš Teodosić i Džejms Naneli

 

Crvena zvezda će ovonedeljno duplo kolo Evrolige otvoriti u Lionu protiv ASVEL-a koji jeste drugi najgori tim u takmičenju, ali je prošle nedelje pobedio Žalgiris i u međuvremenu promenio trenera, a nakon toga ih očekuje odlazak u Milano na megdan Olimpiji.

"Igramo protiv ekipe koja je promenila trenera, nisu imali obaveze u domaćem prvenstvu pa su imali više vremena da pripreme utakmicu. Očekujem da vidimo neke nove stvari od njih na terenu i u napadu i odbrani. Moramo da “pročitamo” i reagujemo na novitete u njihovoj igri tokom meča. Istovremeno znamo da nisu imali previše vremena za promene, znamo kako igraju, od koga preti opasnost i biće važno ispravno reagovati u odbrani. S druge strane što se tiče našeg napada moramo da reagujemo i pronađemo rešenje za sve 'probleme' koje će pokušati da stave pred nas", rekao je trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos.

Evroliga, 20. kolo

utorak

Fenerbahče - Partizan 18.30
Monako - Baskonija 19.00
Bajern - Real Madrid 20.00
Panatinaikos - Efes 20.15
ASVEL - Crvena zvezda 20.30
Olimpija - Alba 20.30
Valensija - Žalgiris 20.30

sreda

Barselona - Olimpijakos 20.30
Makabi - Virtus 21.00

Standings provided by Sofascore