Evroliga

Oči košarkaške Evrope uprte u Arenu: Kome će pripasti četvrti evroligaški "večiti derbi"?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.01.2024 09:04
Treneri Partizana i Crvene zvezde, Željko Obradovč i Janis Sferopulos u razgovoru sa igračima MN Press
Treneri Partizana i Crvene zvezde, Željko Obradovč i Janis Sferopulos u razgovoru sa igračima

Cela košarkaška Evrope će večaras od 20.00 časova sa pažnjom posmatrati šta se dešava u beogradskoj "Štark areni" gde će Crvena zvezda u okviru 19. kola Evrolige ugostiti Partizan.

Najveći meč srpske košarke odavno je prerastao granice naše zemlje i zanimljiv je ljibiteljima sporta širom Evrope, stoga se i četvrti međusobni duel dva kluba u najjačem klupskom takmičenju očekuje sa mnogo nestrpljenja.

Gosti za sada imaju bolji učinak, budući da vode 2:1 u pobedma, a crveno-beli su odlučni u nameri da se to promeni, bez obzira što u meč ulaze kao 14. na tabeli sa skorom od sedam pobeda i 11 poraza, dok je tim Željka Obradoviča na osmoj poziciji sa tri pobede više.

MN Press

Miloš Teodosić i Kevin Panter

 

"Derbi je uvek derbi, vrlo važna utakmica za nas. Igramo na domaćem terenu, pred našima navijačima, očekujemo tešku utakmicu kao i uvek. Nevezano za to kakve su ekipe ovakve utakmice su unikatne. Imamo iskusne igrače u ovom tipu utakmica, moramo da budemo fokusirani umom i telom", rekao je trener Zvezde, Janis Sferopulos.

Derbi stiže u "dobrom trenutku" za oba tima, nakon Zvezdinog trijumfa protiv Fenerbahčea u Istanbulu i pobede Partizana protiv Asvela i može se očekivati istinski spektakl.

"Zvezda je najveći rival. Odigrali su veoma dobro protiv Fenerbahčea, mi protiv Asvela, tako da se nadamo da će biti dobra utakmica. Igrači poznaju ambijent dvorane, ali biće drugačije, jer nam je to prvi put da gostujemo. Treba biti skoncentrisan. Svi su dobro sem Zeka Ledeja, koji nije trenirao, Uroš Trifunović je počeo u uobičajen ritmu, dok Aleksa Avramović radi nešto sa loptom. Zdravstvena situacija biće ista kao i protiv Asvela", istakao je trener Partizana, Željko Obradović.

Evroliga, 19. kolo

četvrtak

Fenerbahče - Makabi 18.45
ASVEL – Žalgiris 20.00
Crvena zvezda – Partizan 20.00
Olimpijakos – Monako 20.15

petak
Alba – Virtus 19.00
Barseleona – Baskonija 20.30
Olimpija – Bajern 20.30
Valensija – Panatinaikos 20.30
Real Madrid – Efes 20.45

 

Standings provided by Sofascore