Evroliga

Zvezda gostuje Makabiju u Beogradu, Partizan u Madridu: Na programu mečevi 16. kola košarkaške Evrolige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.12.2023 11:28
Zek Ledej na meču protiv Crvene zvezde MN Press
Zek Ledej na meču protiv Crvene zvezde

Najbolji srpski klubovi, Partizan i Crvena zvezda nastavljaju ovog četvrtka učešće u Evroligi mečevima 16. kola u kojima su obe ekipe gosti, ali crveno-beli neće izlaziti iz Beograda.

Razlog tome je činjenica da zbog poznate poltičke situacije u Izraelu ekipa Makabija iz Tel Aviva sve svoje mečeve  kao domaćin igra u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" ili "Pionir", kako je znaju oni stariji navijači.

"Igramo protiv koji  na ovom terenu imaju pet pobeda i tri poraza. Oni su u vrhu tabele, u poziciju su za plej-of, ali je ovo bitna utakmica za nas. Posle utakmice sa Real Madridom želimo da budemo spremni da reagujemo. Želim da vidim da više igrača bude uključeno u borbu za pobedu, da ostanemo zajedno i budemo spremni da se potučemo za pobedu“ rekao je trener crevno-belih. Janis Sferopilos.

Igrači Partizana, s druge strane, gostuju aktuelnom šampionu Evrope, Real Madridu i to na mestu gde su pre nekoliko meseci bili nadomak plasmana na Fajnal for Evrolige.

"Pričati o tome kakav Real ima kvalitet, svima dobro je poznato. U odnosu na roster koji su imali prošle godine dodali su fantastičnog plejmejkera Kampaca, koji je pokretačka snaga ovog tima, uz sav kvalitet tima koji su imali. Rezultati najbolje govore na koji i na kakav način igraju u Evroligi i ACB. Očekuje nas zahtevna utakmica. Treba da zaboravimo utakmicu sa Valensijom potpuno i izađemo pred Real Madrid, da damo sve od sebe i energetski budemo na nivou kao protiv Valensije defanzivno, napadački da igramo bolje i što je jako bitno – da pogađamo otvorene šuteve. Probaćemo i probali smo da neke stvari postavimo, da neke ispravimo. Neke stvari koje su jako bitne za utakmicu sa Realom", kaže trener Partizana, Željko Obradović.

Evroliga 16. kolo

četvrtak

Makabi – Crvena zvezda 20.05
Valensija – Virtus 20.30
Real Madrid – Partizan 20.45

petak

Efes - Baskonija 18.15
Žalgiris - Barselona 19.00
ASVEL - Olimpijakos 19.45
Alba - Fenerbahče 20.15
Bajern - Monako 20.30
Olimpija - Panatinaikos 20.45

 

Standings provided by Sofascore