Evroliga

Obradović srećan zbog odbrane i pobede, a zabrinut zbog Ledeja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.01.2024 23:36
Željko Obradović MN Press
Željko Obradović

Košarkaši Partizana upisali su desetu evroligašku pobedu ove sezone posle veoma dobrog izdanja protiv Asvela (90:77). Crno-beli su praktično od početka kontrolisali utakmicu, a pitanje pobednika bilo je rešeno sredinom treće četvrtine, kada je na semaforu pune Arene bilo i maksimalnih 69:38.

Trener "parnog valjka" Željko Obradović bio je zadovoljan onim što su njegovi igrači demonstrirali pred novi okršaj sa Crvenom zvezdom, koji je na programu već za dva dana.

"Srećan sam zbog načina kako smo igrali večeras, mnogo kvalitetnih minuta, razumem i pad u poslednjoj četvrtini. Svakako, jako dobra utakmica za nas. Atmosfera je bila neverovatna, svaku utakmicu nas navijači iznova i iznova iznenađuju. Ljubav koju osećamo od navijača je nešto neverovatno, to nas tera da dajemo sve od sebe u svakoj utakmici i da izvlačimo poslednji atom snage", rekao je Obradović posle utakmice.

Partizan je imao ubedljivu prednost, ali je u poslednjoj četvrtini primio čak 32 poena, jedan više nego za celo prvo poluvreme. Taj podatak ne brine stratega crno-belih, jer je, priznaje, već počeo da razmišlja o duelu sa Zvezdom.

"Posle čini mi se 28 minuta bilo je jasno da je gotovo. Naravno, da sam razmišljao o tome šta nas čeka u četvrtak. U toj raspodeli minuta Tristan je odigrao najviše, svi su dali koš, svi su srećni i zadovoljni. Tristan i Smailagić su u prvom poluvremenu odigrali najbolje odbrane dosad na poziciji 'četiri'. Kada je tako, zaslužuje minutažu", naglasio je trener Partizana.

 

 

Novinare je zanimalo da li će Zek Ledej biti spreman za "večiti derbi". Amerikanac je zbog povrede propustio duel sa Asvelom.

"Ne znam. Imao je veliki hematom, naši fizioterapeuti rade na tome da igra protiv Zvezde. Videćemo kako će da se oseća u sredu, pa da znamo da li može da igra u četvrtak. U odnosu na treningu u sredu ili eventualno u četvrtak, znaćemo da li će moći da igra", rekao je Obradović i dodao:

"Sada imamo 12 igrača u rotaciji, plus još trojicu van tima. U ovom ritmu nemamo vremena za trening. Prosto je nemoguće u ovakvom ritmu naći vremena za trening. Ako sam igračima dao slobodan dan posle Mornara 31. decembra, mi smo već 1. januara bili u hali od 13 časova. Znate kako to izgleda. Odradili smo trening na način da postavimo igru za Asvel, to ćemo da uradimo u sredu pred Zvezdu, to je to. U petak već treba da pričamo o meču sa Krkom i onda ćemo posle te utakmice imati dva dana slobodna pred meč u Istanbulu sa Fenerbahčeom. Treba naći vremena da se igrači odmore. To nije samo naš problem, već svih timova. Naravno da tada dolazi do padova. Naravno i da igrači sa bogatijim rosterom lakše izlaze na kraj sa svim tim. Hvala ljudima iz uprave što su prepoznali situaciju i bili spremni da pomognu da dovedemo još jednog igrača. Kada se svi budu oporavili, imaću valjda slatke muke".

Igra protiv Asvela uliva samopouzdanje pred nastavak teške i duge sezone.

"Pre svega je agresivna odbrana presudila. Bili smo odlični u tom aspektu, na poziciji četiri, ali i drugi igrači su dali doprinos. Bruno je počeo utakmicu na petici sa odličnom ulogom u odbrani, bio je agresivan. Ovo je tek početak, derbi je derbi, ali mi smo na početku tek. Imali smo prošli mesec 11 utakmica, sada ponovo imamo 11 utakmica. Fizički i psihički umor je veliki. Treba razumeti igrače, zato smo podelili minute".

 

 

Obradović je komentarisao i način na koji su navijači dočekali dvojicu bivših igrača Žofrija Lovernja i Borisa Daloa.

"Ljudi iz kluba i navijači reagovali su na pravi način, ne samo kod Lovernja, nego i Daloa. Partizan uvek reaguje tako. Hvala svima što su ih tako dočekali. Pričali smo Žofri i ja o Partizanu, on mnogo voli Partizan, ima tetovažu grba. Ko jednom prođe ovde, teško se odvikava", podvukao je Željko Obradović.