Evroliga

Španac, Poljak i Portugalac sude Crvenoj zvezdi i Partizanu: Evroliga izabrala arbitre za evropski večiti derbi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.01.2024 13:01
Štark rena u Beogradu Guliver
Štark rena u Beogradu

Mada sudije ne bi trebalo da budu predmet priča, pogotovo onih sa negativnim kontekstom, ekipe i njihovi navijači uvek vole da pre mečeva saznaju ko će deliti pravdu na određenom meču, pogotovo u Crvenoj zvezdi i Partizanu, pa su sigurno imali zanimljive interne reakcije kada su čuli da je Evroliga za njihov sutrašnji derbi u 19. kolu (20.00) delegirala Fernanda Rohu (Portugal), Pjotra Pastušijaka (Poljska) i Karlosa Peruđu (Španija). 

Naravno, ni crveno-beli ni crno-beli nisu javmo komentarisali pomenuti izbor arbitara, pa ćemo tek tokom predstojeće četiri četvrtine, sa Zvezdom kao domaćinom u zajedničkoj "Štark areni" videti koliko su zadovoljni ili nezadovoljni dobijenom trojkom, zaduženom za poštovanje pravila košarkaške igre i kažnjavanje faulova, kao i drugog neprimerenog ponašanja.

 

 

Prvi ovosezonski večiti derbi desio se 26. oktobra, kada je Partizan na istom parketu slavio tesnu pobedu u vrlo uzbudljivom duelu (88:86), pa je ovo prilika za izabranika Janisa Sferopulosa da se revanširaju pulenima Željka Obradovića.

I jedni i drugi su trijumfalno počeli duplo nedeljno kolo, jer je Crvena zvezda sinoć oborila Fenerbahče u dvorani turskog kluba (76:85), dok je Partizan u najvećoj prestoničkoj hali opravdao ulogu favorita u megdanu sa Asvelom (90:77). 

Crno-beli se trenutno nalaze na osmom mestu na tabeli, sa 10 pobeda i osam poraza, dok je njihov večiti rival sa Malog Kalemegdana 15, sa skorom od sedam dobijenih mečeva i 11 izgubljenih duela.

Evroliga, 19. kolo

četvrtak 

Fenerbahče - Makabi 18.45

Asvel - Žalgiris 20.00

Crvena zvezda - Partizan 20.00

Olimpijakos - Monako 20.15

petak 

Alba - Virtus 19.00

Valensija - Panatinaikos 20.30

Barselona - Baskonija 20.30

Olimpija Milano - Bajern 20.30

Real Madrid - Efes 21.00

 

Standings provided by Sofascore