Evroliga

Evroliga kaznila Partizan: Crno-beli plaćaju 30.000 evra i navijači ne mogu na derbi sa Zvezdom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.12.2023 12:32
Košarkaši Partizana MN Press
Košarkaši Partizana

Košarkaški klub Partizan mora da plati 30.000 evra kazne zbog incidenata koje su njegovi navijači napravili na meču u Valensiji, a njegovim navijačima je zabranjeno da prisustvuju jednoj gostujućoj utakmici svog tima u Evroligi.

To je odluka koju je donelo rukvoodstvo takmičenja, nakon šo su pristalice crno-belih izazvale tuču na gostovanju u Španiji pre dve nedelje.

 

 

Ono što je posebno interesantno je odluka o suspenziji koja se odnosi na utakmicu 19. kola protiv Crvene zvezde koja je na programu 4. januara u "Štark Areni".

Imajući u vidu da u prvom ovosezonskom evroligaškom derbiju na kojem je Partizan bio domaćin nije bilo gostujućih navijača, gotovo je izvesno da ih ne bi bilo ni naredne nedelje, što znači da će šampion AdmiralBet Aba lige kaznu odraditi na utakmici na kojoj svakako ne bi bilo njegovih navijača.

Tim Željka Obradovića večeras igra meč 17. kola Evrolige protiv Virtusa u Beogradu, a 2. januara će u prvom takmičarskom terminu u 2024. godini ugostiti ASVEL, dok Crvena zvezda danas gostujeu Atini Panatinaikosu, a pre "večitog derbija" gostuje Fenerbahčeu u Istanbulu.