Evroliga

Novčane kazne za Zorana Savića i KK Crvena zvezda: Disciplinci Evrolige sankcionisali nedozvoljeno ponašanje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.02.2024 14:03
Zoran Savić, sportski direktor KK Partizan MN Press
Zoran Savić, sportski direktor KK Partizan

Dan posle šokantnih poraza u AdmiralBet ABA ligi, od Budućnosti odnosno Splita, na adrese KK Crvene zvezde i KK Partizan stigle su nove, loše vesti, jer ih je Evroliga sankcionsiala zbog događaja pod njenim okriljem. 

Klub sa Malog Kalemegdana dužan je da uplati 4.500 evra na bankovni račun, jer je deo njenih navijača ubacivao razne predmete na teren tokom izgubljenog meča 25. kola elitnog takmičenja sa Barselonom, u "Štark areni". 

I njegov večiti rival nije dobio svoj duel sa Virtusom, na gostovanju u Bolonji, još je sportski direktor crno-belih Zoran Savić iskazao nepoštovanje sudijske komisije, kako se navodi u obrazloženju kazne u iznosu od 5.000 evra. 

Kako god, evroligaški život dva srpska velikana ide dalje, pa će Partizan ovog četvrtka dočekati Bajern u Beogradu, a Crvena zvezda dan posle u istoj dvorani odigrati susret sa Žalgirisom.

I jedni i drugi sa željom da poprave plasman na tabeli, jer dosta kaskaju u trci za prolazak u plej-of, crno-beli kao 11. na tabeli, sa 12 trijumfa u 25 kola, a crveno-beli kao nijansu slabije rangirani (10/15). 

 

Standings provided by Sofascore