Evroliga

Svi znaju šta osećam prema Partizanu, ali profesionalac sam: Žofri Lovernj mora da potisne emocije prema bivšem klubu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.10.2023 09:39
Svi znaju šta osećam prema Partizanu, ali profesionalac sam: Žofri Lovernj mora da potisne emocije prema bivšem klubu MN Press

Košarkaši Partizana pokušaće ovog četvrtka da na terenu Asvela poprave sve što nije valjalo u prvom kolu Evrolige protiv Makabi, odnosno "ponište" poraz u Tel Avivu, ali nije samo njima važna ova utakmica (20.00).

Žofri Lovernj ima veliku tremu, jer će prvi put igrati protiv crno-.beli od kako je skinuo dres srpskog kluba, a opšte je poznato da ga je za tih nekoliko sezona u Srbiji toliko zavoleo da ima istetoviran grb Partizana na ruci. 

 

 

"Nije baš moralo tako da bude, ali to je košarka. Emocija će biti, tu nema dileme. Svi znaju šta osećam kada neko pomene Partizan, šta je taj klub uradio za mene, poznata je i moja ljubav prema Srbiji, ali u četvrtak, kao profesionalni košarkaš, pokušaću da ostavim emocije po strani. Da li ću uspeti, videćemo", rekao je Lovernj za Mozzart Sport.

Emocija je obostrana, jer je Lovernj postao jedan od ljubimaca navijača aktuelnog šampiona AdmiralBet ABA lige, međutim posao je nešto drugo i traži drugačiji pristup profesionalnih sportista. 

"Biće čudno, ponekad pomislim da sam juče igrao za Partizan, a već je prošlo toliko godina. Pričali smo već o tome, ništa se nije promenilo. Znam samo da će biti teška utakmica i da će Partizan sa Obradovićem dati sve od sebe da pokuša da nas pobedi", proznao je Francuz, čiji je tim prošle nedelje poražen od Crvene zvezde u Beogradu.