Vesti iz fudbala

Dolazimo u Beograd po tri boda: Barnabas Varga poštuje Srbiju, ali veruje u pobedu Mađarske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.09.2023 15:48
Dolazimo u Beograd po tri boda: Barnabas Varga poštuje Srbiju, ali veruje u pobedu Mađarske Tanjug/AP Photo

U jeku uzbudljivih dešavanja na Svetskom prvenstvu u košarci, na kom je reprezentacija Srbije posle devet godina izborila polufinale, naša najbolja fudbalska selekcija ovog četvrtka (20.45, TV Arena 1 Premium) nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Rival je Mađarska, lider grupe G, istina sa istim brojem bodova kao "orlovi" (7). 

Njen napadač Barnabas Varga očekuje žestok u borbu sa "orlovima", ali isto tako veruje da će se njegov tim pevajući vratiti sa stadiona Crvene zvezde. I zadržati šanse da direktno odu na EURO u Nemačkoj sledeće godine. 

"Biće teška utakmica, ali mi idemo u Beograd po tri poena. Svesni smo naravno da to nije lak zadatak, ali moguće je da se ostvari", rekao je pre puta centarfor Ferencvaroša. 

Reprezentativcu komšijske države krivo je što njegova ekipa neće imati podršku sa tribina, jer domaćin odrađuje suspenziju izrečenu od strane Evropske fudbalske federacije, pa meču ne mogu da prisustvuju odrasle osobe već samo mlađa deca. 

"Žao mi je, jer ni naši navijači neće moći da budu tamo... ", miri se sa situacijom Varga. 

"Orlovi" su do sada savladali Litvaniju i Crnu Goru, sa po 2:0, odigrali 1:1 sa Bugarskom, dok su Mađari pobedili Bugare (3:0) i Litvance (2:0), a remizirali sa Crnogorcima (0:0).

Standings provided by Sofascore