Vesti iz fudbala

"Crvena furija" opravdala nadimak: Goleada na "Hempden Parku" bez pobednika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.11.2023 22:41
Fudbaler Španije Feran Tores proslavlja pogodoka Selección Española Masculina de Fútbol
Fudbaler Španije Feran Tores proslavlja pogodoka

Situacija u grupi A je bila jasna i pre ove reprezentativne pauze. Španija i Škotska su već obezbedile učešće na prvenstvu Evrope i jedino pitanje je bilo ko će završiti na prvom, a ko na drugom mestu u grupi.

Škoti su na "Hempden Parku" dočekali Norvešku koja nije mogla da računa na Erlinga Halanda i Martina Edegora na ovoj utakmici. Uprkos tome, gosti su vodili dva puta na utakmici. Prvo je Donum postigao gol u 3. minutu, a Džonom Megin sa "bele tačke" izjednačio. Strand Larsen je u 20. minutu ponovo doneo prednost Norvežanima, ali je autogol Ostrigarda učinio da se na pauzu ode rezultatom 2:2. Početkom drugog poluvremena je ponovo Megin učestvovao u golu, ali ovog puta kao asistent Stjuartu Armstrongu koji je u 59. minutu doneo vođstvo Škotima. Konačan rezulat je postavio Mohame Eljunusi u 86. minutu za konačnih 3:3 u Glazgovu.

 

 

Na drugom meču grupe A, Španija je u Valjadolidu dočekala Gruziju. Pobedom 3:1, "crvena furija" je osigurala prvo mesto u kvalifikacijama. Robin Le Norman je već u 4. minutu postigao pogodaka za vođstvo domaćina, ali su Gruzini uzvratili preko Hviče Kvarchelije u 10. Početkom drugog dela igre je Feran Tores zatresao mrežu golmana Mamardašvilija i ponovo doneo prednost domaćinu, dok je autogol Lokošvilija u 72. minutu samo potvrdio pobedu Španije koja je dominirala tokom čitave utakmice. 

Španija kvalifikacije završila na liderskoj poziciji sa 21 bodom, dok je Škotska na drugoj sa 17. Norveška je ostala na trećem mestu i ima 11 osvojenih bodova, dok je Gruzija četvrta sa osam. Ubedljivo poslednji je Kipar, koji nije osvojio nijedan bod.

Grupa A

Škotska - Norveška 3:3 (2:2)
/Megin 13, Ostrigard 33ag, Armstrong 59 - Donum 3, Strand Larsen 20, Eljunusi 86/

Španija - Gruzija 3:1 (1:1)
/Le Norman 4, Tores 55, Lokošvili 72 - Kvarachelija 10/

 

Standings provided by Sofascore