Vesti iz fudbala

Kvalifikacije za EP na TV Arena sport: Norveška bez Halanda gostuje u Španiji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.03.2023 11:08
Kvalifikacije za EP na TV Arena sport: Norveška bez Halanda gostuje u Španiji Tanjug/AP Photo/Jon Super

Norvežanin Erling Haland prva je zvezda prebogatog Mančester sitija i reprezentacije svoje zemlje, ali Skandinavci neće moći da računaju na njega na susretu 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Španije (20.45, TV Arena 1 Premium).

Sjajni napadač se nalazi u Engleskoj, gde je na terapijama kako bi se što pre oporavio od problema sa preponama koji ga muče, a njegovi saigrači će imati težak zadatak da novi ciklus borbe za odlazak na EP započnu bez poraza.

Imajući u vidu da gosti na Iberijsko poluostrvo dolaze bez najboljeg igrača, sasvim je normalno da ulogu favorita preuzme domaći sastav, koji u ovaj susret ulazi sa novom fiziononijom u odnosu na Mundijal u Kataru, gd eje doživljen neuspeh.

"Ovo je za nas novi početak. Naravno da je Haland vrhunski igrač i da će se njegovo odustvo i te kako odraziti na igru Norveške, ali to ne znači da će oni biti autsajderi na večernajšnjem susretu. Očekujem od mojih igrača da pruže maksimum i da uz pobedu započnemo ovaj ciklus kvalifikacija", kaže novi selektor Španije Luis de la Fuente.

Kvalifikacije za EP, 1. kolo

Grupa A

Škotska – Kipar 15.00 (TV Arena 1 Premium)
Španija – Norveška 20.45 (TV Arena 1 Premium)

Grupa D

Jermenija – Turska 18.00 (TV Arena 2 Premium)
Hrvatska – Vels 20.45 (TV Arena 3 Premium)