Vesti EURO 2024

Kvalifikacije za EP na TV Arena sport: Ukrajina, Moldavija i Kazahstan moraju da pobede, Italijanima, Česima i Slovencima dovoljan bod

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.11.2023 09:44
Selektor Italije Lučano Spaleti Tanjug/AP Photo/Martin Meissner
Selektor Italije Lučano Spaleti

Pretposlednjeg dana kvaliifkacija za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti odigrano u Nemačkoj na programu su mečevi u grupama C, E i F, uz prenose na kanalima TV Arena sport.

Engleska kao prvoplasirana ekipa iz Grupe C i sa već viziranom vizom za Nemačku, gostuje u Skoplju i ta utakmica nema nikakav rezultatski značaj, budući da Severna Makedonija nema mogućnost da se domogne drugog mesta.

Za tu poziciju će se u međusobnom duelu boroti Italija i Ukrajina koje imaju po 13 poena i ko pobedi biće putnik na završni turnir najboljih kontinentalnih selekcija, dok će u slučaju nerešenog ishoda "azuri" biti ti koji idu u Nemačku.

Albanija je u grupi E, napravila istorijski uspeh plasmanom na Evropsko prvenstvo, a najbliža da uz ovu selekciju ode na EURO je Češka kojoj je u duelu protiv Moldavije na svom terenu dovoljan i bod da sačuva drugu poziciju, baš kao što je slučaj i u grupi H u duelu između Slovenije i Kazahstana.

Kvalifikacije za EP

Grupa C

Severna Makedonija – Engleska 20.45 (TV Arena 2 Premium)
Ukrajina – Italija 20.45 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa E

Albanija – Farska Ostrva 20.45 (TV Arena sport 6)
Češka – Moldavija 20.45 (TV Arena sport 4)

 

Standings provided by Sofascore


Grupa H

 

Severna Irska – Danska 20.45 (TV Arena sprot 2)
San Marino – Finska 20.45 (TV Arena sport 5)
Slovenija – Kazahstan 20.45 (TV Arena sport 3)

 

Standings provided by Sofascore