Vesti EURO 2024

Aleksandar Čeferin skrojio listu favorita za evropsku titule: Kvartet ima najveće šanse u Nemačkoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2024 14:11
Aleksander Čeferin, predsednik UEFA, "zna" glavne kandidate za EURO trofej Guliver
Aleksander Čeferin, predsednik UEFA, "zna" glavne kandidate za EURO trofej

Svi imaju svoje prognoze pobednika Evropskog prvenstva u fudbalu (14. jun - 14. jul), pa i predsednik Evropske fudbalske federacije Aleksander Čeferin. Na pitanje o osvajaču titule u Nemačkoj prvi čovek UEFA izdojio je četiri glavna favorita.

S domaćinom Nemačkom kao prvim, bez obzira što se ova svetska fudbalska sila u većini projekcija ne kotira baš naročito.

"Već sam rekao prijateljima, i ne znam zašto, ali mislim da je Nemačka najveći favorit. Poslednjih godina nisu dobro prošli, čak ni na velikim turnirima, ali imaju dobru ekipu", izjavio je Čeferin za agenciju DPA uoči petka i otvarajućeg meča "pancera" sa Škotskom. 

 

 

Sledeće na njegovom spisku su selekcije kojima i drugi daju velike šanse u borbi za svrgavanje Italije sa trona. 

"Francuska, Engleska i Portugal su takođe glavni favoriti. Španiju ne treba podcenjivati. Na drugom mestu biće Hrvatska, Belgija, Holandija i možda Danska", tako odnos snaga na EURO vidi prvi čovel evropskog fudbala, u čijim predviđanjima očigledno nema za tim Srbije.  

Slovenac, takođe, veruje kako će organizacija takmičenja u više nemačkih gradova proći u najboljem redu. 

"Nema konkretnih sigurnosnih problema, ali geopolitička situacija u svetu je teška. Sve je više nasilja i agresije, nije idealno, zato je prednost što se Evropsko prvenstvo ove godine organizira u jednoj državi, a ne širom Evrope kao 2021. godine. Puno je lakše raditi sa policijom i obaveštajnom službom, dobro sarađujemo sa nemačkim vlastima", zaključio je Slovenac