Vesti iz fudbala

Rajan Gigs oslobođen optužbe za napad na devojku: Legendi Mančester junajteda ne preti više zatvor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2023 17:08
Rajan Gigs oslobođen optužbe za napad na devojku: Legendi Mančester junajteda ne preti više zatvor Guliver

Rajan Gigs može da odahne posle odluke Kraljevskog tužilaštva, jer je odustalo od novog sudskog procesa protiv nekada čuvenog fudbalera Mančester junajteda, na temelju optužbi njegove bivše devojke Kejt Grevil da ju je fizički i prihički zlostavljao, što je potvrdila i njena rođena sestra Ema. 

Nekada vrhunski vezista "crvenih đavola", u čijem dresu je proveo ceo igrački vek, sve vreme je tvrdio suprotno, ali to mu nije mnogo vredelo do današnje odluke Tužilaštva i sudije Mančesterskog kraljevskog suda, Hilari Menli, koja je odlučila da bivši selektor Velsa nije kriv po sve tri tačke optužnice.

 

 

Početak novog sudskog procesa bio je predviđen za 31. jul, pošto porotnici na kraju prethodnog nisu uspeli da se saglase oko progašavanja ili negiranja Gigsove krivice, da bi sada sve bilo konačno i oslobađajuće po 49-godišnjaka iz Kardifa. 

Gigs nije prisustvovao današnjem događaju, već je preko svojih advokata saznao da više ne mora da se plaši zatvorske kazne i da je slobodan da se vrati fudbalu. U trenutku izbijanja skandala, Rajan je bio šef stručnog štaba rodne zemlje i sam se povukao sa tog mesta. Prethodno je trenersko iskustvo sticao u svom Junajtedu.