Vesti iz fudbala

Suđenje nekadašnjem brazilskom fudbaleru Daniju Alvesu zakazano za februar 2024. godine

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.12.2023 15:27
Dani Alves Tanjug/AP Photo/Andre Penner, File
Dani Alves

Suđenje bivšem brazilskom fudbalskom reprezentativcu Daniju Alvesu, koji je optužen za seksualni napad, biće održano od petog do sedmog februara naredne godine, saopštio je sud u Barseloni, prenosi Bi-Bi-Si (BBC). 

Alvesa je 23-godišnja žena optužila za seksualni napad krajem decembra prošle godine u noćnom klubu u Brazilu. Posle saslušanja svih strana, sud je u januaru odredio pritvor za brazilskog fudbalera bez mogućnosti kaucije. 

Istražni sudija je optužio Alvesa u avgustu, a sud je tada naveo da ima dovoljno dokaza za početak suđenja, koje će biti održano u februaru naredne godine.

 

 

Tužilaštvo u Barseloni je ranije zatražilo devetogodišnju zatvorsku kaznu za Alvesa. Advokati žene koja je optužila Danija Alvesa za seksualni napad zatražili su maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora za brazilskog fudbalera. 

Bivši brazilski reprezentativac negirao je optužbe, a sud u Barseloni je više puta odbio zahtev Alvesa za puštanje uz kauciju. 

Alves (40) je u karijeri igrao za Baiju, Sevilju, Barselonu, Juventus, Pari Sen Žermen, Sao Paulo i Unam. On je tokom karijere osvojio 42 titule. Za reprezentaciju Brazila odigrao je 126 utakmica i postigao je osam golova.