Vesti iz fudbala

Preostale derbije Dinama, Rijeke i Hajduka "vodiće" arbitri iz Lige šampiona: Hrvati pozvali strane sudije u pomoć

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2024 22:10
sudijska pištaljka Guliver
sudijska pištaljka

Hrvatski fudbalski savez povukao je (ne)očekivan potez posle skandalozne komunikacije iz VAR sobe tokom jedne od utakmice najvišeg ranga takmičenja tamošnjeg fudbala, odnosno njenog nedozvoljenog curenja u javnost, jer se odlučio da angažuje strane sudije za preostale derbije kandidata za titulu. I to one s iskustvom deljenja pravde u Ligi šampiona. 

Reč je o ekskluzivnim saznjanima "Večernjeg lista", čiji izvor informacija navodi da će do kraja šampionata, radi čuvanja njegove regularnosti, pravdu u međusobnim duelima tri prvoplasirana tima deliti arbitri iz "uvoza". 

 

 

Uz ovu odluku, Savez je osnovao je posebno stručno veće za analizu spornih situacija iz javne objave snimaka komunikacije između sudija na terenu i u VAR sobi. 

Pored toga, dat je zadatak da se analiziraju sve sporne situacije uključujući (ne)ispravno korišćenje VAR protokola, tačnost odluka, primerenost komunikacije, te zaključke Komisije fudbalskih sudija u tim situacijama.

Inače, najviše šansi za osvajanje prvenstva, u ovom trenutku, ima liderska Rijeka (53 boda), a nešto manje splitski Hajduk (52) i zagrebački Dinamo (48). Odigrano je 25 kola u ligi sa 10 klubova.