Vesti iz fudbala

Anćeloti nikad direktniji: Pobedićemo Barselonu na "Kamp Nou"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2023 17:11
Anćeloti nikad direktniji: Pobedićemo Barselonu na "Kamp Nou" Guliver

Real Madrid je izgubio tri uzastopna duela protiv Barselone u 2023. godini, ali sutra (21.00, TV Arena Premium 1) stiže na "Kamp Nou" da uzvrati udarac, nadomesti minus iz prvog meča polufiunala (0:1) i plasira se u finale Kupa kralja. Trener Karlo Anćeloti retko kada daje tako optimistične najave kao što je dao danas na pres konferenciji.

"Sutra moramo da pobedimo! Postoji opcija i da ponovim startnih 11 iz prethodnog "El Klasika". Moramo da procenimo gde smo dobro prolazili u poslednje vreme i kako igrali, a ne samo da gledamo da li je rezultat pozitivan. Ponoviću, mogla bi da bude ista postava, a možda i ne. Intenzitet, dinamičnost i energija su važni u ovakvoj vrsti utakmice. Dobar početak i tranzicija mogu da nam daju prednost. U utakmicama sa pritiskom igrači sa iskustvom mogu da budu izuzetno bitni", istakao je Anćeloti.

Iskustvo tima je onaj garant koji ima Real Madrid, a Karlito ne veruje da će Katalonci nešto drastično menjati u pristupu utakmici s obzirom na to da imaju prednost iz prvog meča, ali i 90.000 navijača kao podršku.

"Teško da Barselona može da nas iznenadi, jer je teško menjati sistam za jednu utakmicu kada se na njemu radi čitave godine. Malim detaljima može da iznenadi i promenom sistema, što je malo verovatno. Bitno je da ‘ne poludimo’ kada postignemo gol. Ideja je da odigramo staloženo tokom cele utakmice. Sa loptom i bez nje. Možete da postignete gol u petom minutu i onda primite dva".

 

 

Luka Modrić je prethodni meč protiv Valjadolida presedeo na klupi, šansu je dobio Oreljan Čuameni i bio zaista odličan.

"Kros i Modrić su nedodirljivi. Ali, bio je nedodirljiv i protiv Valjadolida i proveo je utakmicu na klupi. Mnogo je nedodirljivih i onda morate da odaberete 11 startera. Moram da razmislim koga sve imam na klupi, onima koji sada igraju važne uloge, ali i prošle godine", zaključio je trener Madriđana.

Anotonio Ridiger se potpuno oporavio i biće spreman za meč, ostaje da se vidi da li će Anćeloti ponovo nešto kombinovati sa sastavom. Možda se u njegovom izboru na kraju bude krila i taktika za duel sa Kataloncima koji su slavili u Superkupu Španije (3:1), pa u polufinalu Kupa kralja (1:0), a zatim i u meču za titulu u Premijer ligi (2:1).