Vesti iz fudbala

Španski Kup Kralja na Areni: Finale pre finala, Real i Barselona uvek garantuju spektakl

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.03.2023 14:46
Španski Kup Kralja na Areni: Finale pre finala, Real i Barselona uvek garantuju spektakl Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Spektakl! Ovo je dovoljno reći kada se sastaju Real Madrid i Barselona u 252. "El Klasiku". Madriđani u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Kralja dočekuje večeras Katalonce (21.00, TV Arena Premium 1) i pokušaće da iskoriste "Santijago Bernabeu", činjenicu da Kataloncima nedostaju Robert Levandovski, Usman Dembele i Pedri, kako bi na revanš 5. aprila na "Kamp Nou" doneli prednost koja bi im omogućila borbu za trofej.

Dva velika rivala će se 36. put boriti u Kupu Kralja, uspešniji su Katalonci jer su do sada ostvarili 15 pobeda, osam remija uz 12 poraza uz gol razliku 67:65. Skor na "Bernabeu" u ovom takmičenju je egal: pet pobeda domaćina, pet remija i pet trijumfa Katalonaca.

 

 

Međutim, pred 16. duel na svom terenu, trener Madrišana Karlo Anćeloti uveravao je da su on i njegov tim naučili lekciju iz poslednjeg poraza od velikog rivala u Superkupu Španije.

"U Superkupu su nam nedostajali zalaganje i snaga, sa nekim pojedinačnim greškama koje se sigurno neće ponoviti. Blizu smo borbe za trofej u ovom takmičenju, neće biti sutrašnji meč odlučujući, ali želimo da ga iskoristimo jer su nam ciljevi uvek najviši. Idemo meč po meč, biće to zabavna utakmica, navijači će sigurno uživati. Ova utakmica u Kupu počinje sutra a traje 180 minuta", istakao je Anćeloti.

 

 

Katalonci su lideri u Primeri, imaju sedam bodova prednosti, ipak, za ovaj meč ulogu favorita prepustili su domaćinu. Pre svega jer će biti ozbiljno oslabljeni neigranjem Roberta Levandovskog, Usmana Dembelea i Pedrija.

"Real je favorit i za osvajanje Kupa kralja. Oni su aktuelni evropski šampioni i prvaci Španije. Nema nikakve veze to što smo mi osvojili Superkup. Uvek sam uzbuđen kada igramo na 'Santjago Bernabeuu'. Ovaj meč meč motiviše više nego bilo koji drugi, jer sam navijač Barselone. Došli smo u Madrid da pobedimo i da pokažemo ko smo. Daćemo sve od sebe da osvojimo i ovaj trofej", najavio je Ćavi Ernandez, trener Barselone.

Večerašnji duel je samo prvi ova dva tima u narednih mesec dana. Za bodove i možda titulu igraće 19. marta na "Kamp Nou", dok se revanš Kupa Kralja igra 5. aprila u Barseloni.

Španski Kup kralja, polufinale

Sreda

Osasuna - Atletik Bilbao 1:0 (0:0)
/Ezalzuli 47/

Revanš 4. aprila

Četvrtak

Barselona - Real Madrid 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Revanš 5. aprila