Vesti iz fudbala

Ćavi u gardu pred revanš kupa: Real je i dalje favorit!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2023 17:40
Ćavi u gardu pred revanš kupa: Real je i dalje favorit! Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Barselona je ove sezone u vitrine donela trofej Superkupa Španije, titula im se smeši, a da li će i dupla kruna videće se sutra posle revanš meča polufinala Kupa kralja protiv Real Madrida (21.00, TV Arena Premium 1). Trijumf na "Santijago Bernabeu" pre gotovo mesec dana (autogol Militaoa) daje Kataloncima veće šanse, ali tako ne misli i trener Ćavi Ernandez.

"Favoriti? Ne, favorit je opsena. Kada igrate dvomeč uvek znate da će biti teško. Koliko dugo Real nije izgubio dvome? Dugo, zato su za mene favoriti iako imaju gol zaostatka. Jedino je sigurno da je pritisak na njima veći nego na nama", stao je u gard Ćavi.

Pokušao je ovom izjavom trener da skine jednu vrstu pritiska sa igrača, jer je poučen iskustvom prethodnih duela koje je dobio, a da nije dominirao.

 

 

"Idealno smo odigrali Superkup Španije. Međutim, pred nama je aktuelni osvajač Lige šampiona. Mi smo mnogo radili na tome da možemo da pariramo Realu i da se takmičimo sa njima. Neće biti lako dobiti ih još jednom u nizu".

Neće imati na raspolaganju Pedrija i De Jonga, što može i ne mora da se dorazi na kvalitet igre.

"Mi smo gladni trofeja, želimo uspeh na svim frontovima. Imali smo veliku želju da povratimo titulu, a evo, u mogućnosti smo da osvojimo još dva trofeja. Imam pozitivnu atmosferu na treningu, utakmicama. Napravili smo veliki iskorak ove sezone, postali smo takmičarski tim i to nam daje veliku dozu optimizma da možemo sezonu da završimo na veoma lep način", istakao je Ćavi.