Vesti iz fudbala

Ćavi ulogu favorita prepustio Reala: Ali, Barselona želi da osvoji Kup kralja

komentari (0)

Izvor: Tanjug

01.03.2023 16:08
Ćavi ulogu favorita prepustio Reala: Ali, Barselona želi da osvoji Kup kralja Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Barselona u Madrid na prvi meč polufinala Kupa Kralja stiže bez golgetera Roberta Levandovskog i Usmana Dembelea, pod znakom pitanja je i Ansu Fati iako je doputovao u Madrid, pa je trener Ćavi Ernandez bar na pres konferenciji ulogu favorita prebacio u dvorište Real Madrida.

Madriđani su dobili u Primeri La Ligi "El klasiko" 3:1 na "Bernabeu", a izgubili su finale Superkupa od Katalonaca 3:1.

"Znamo da je Real izuzetno težak rival. Ove dve utakmice biće potpuno drugačije u odnosu na La Ligu ili Ligu Evrope. Idemo u Madrid da pobedimo i da pokažemo ko smo. Daćemo sve od sebe da osvojimo i ovaj trofej", rekao je Ćavi na konferenciji za novinare uoči meča u Madridu.

On je podsetio da je Real prošle sezone osvojio La Ligu, Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo.

"Real je favorit i za osvajanje Kupa kralja. Oni su aktuelni evropski šampioni i prvaci Španije. Nema nikakve veze to što smo mi osvojili Superkup. Uvek sam uzbuđen kada igramo na 'Santjago Bernabeuu'. Ovaj meč meč motiviše više nego bilo koji drugi, jer sam navijač Barselone. Fenomenalan je osećaj pobediti u Madridu".

Ćavi je istakao da Barselona želi da kopira Real.

"Oni su osvojili brojne trofeje u prethodnih nekoliko godina. Imamo lepe uspomene na 'Santjago Bernabeu', ali sada je priča drugačija. 'El klasiko' je najveća utakmica na svetu. Između Reala i Barselone postoji fudbalsko poštovanje. Ovo danas nema veze sa onim šta se dešavalo pre desetak godina. Oni su favoriti, ali mi dolazimo da pobedimo", poručio je trener Barselone.