Vesti iz fudbala

Ćavi zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom: Moramo da imamo veći posed

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.03.2023 11:02
Ćavi zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom: Moramo da imamo veći posed Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Fudbaleri Barselone pobedili su sinoć u Madridu ekipu Reala rezultatom 1:0 (1:0) u prvom meču polufinala španskog Kupa kralja. Momenat odluke dogodio se u 26. minutu.

Trener Katalonaca, Ćavi Ernandez, istakao je da je zadovoljan rezultatom, ali ne i igrom koju je njegov tim pružio.

"Veoma pozitivan rezultat. Srećan sam zbog truda koji smo uložili i kako smo odbranom suzili Real na njegovom terenu. Bila je ovo teška utakmica i zato nam je pobeda tako velika. Nismo znali kako da zadržimo loptu ali smo se dobro branili bez nje. Zadovoljan sam ali moramo bolje sa loptom. Ne smemo rivalu prepustiti da dominira. Rezultatom sam zadovoljan ali igrom i ne baš", izjavio je Ćavi nakon meča.

Dodao je da nije bilo u planu da Barselona igra bez lopte:

"Nismo hteli da igramo ovako, protivnik nas je naterao na to. Nismo izdali naš model igre ali moramo da se branimo kada smo prinuđeni. Sve je to fudbal. Statistika sve govori. Nisam zadovoljan što smo imali 35 odsto posed lopte, vezni red nije imao kontrolu, ali kako da oduzmete loptu Modriću i Krosu? Patili smo ali nismo dopustili rivalu da stvori šanse. Ovo nije fudbal kako želimo da igramo jer hoćemo da stvaramo više šansi", zaključio je Ćavi.

Revanš meč na "Kamp Nou" zakazan je za 5. april.