La Liga

Barselona se žalila na isključenje Ćavija: Želi trenera na "El klasiku"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.03.2024 17:38
Sudija Sančez Martinez isključio je Ćavija Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue
Sudija Sančez Martinez isključio je Ćavija

Ćaviju Ernandezu, treneru Barselone preti kazna od tri meča pauze zbog isključenja na derbiju sa Atletiko Madridom i verovatnoća da ne može da sedi na klupi u "El Klasiku" protiv Real Madrida koji se igra 21. aprila na "Santijago Bernabeu".

Da bi predupredila scenario da ostanu bez šefa struke na najvažnijem meču, uprava Katalonaca je presavila tabak i unapred se žalila Tehničkom komitetu, odnosno disciplinskoj komisiji, na neopravdanost dobijanja crvenog kartona, prenosi "Marka".

"Trener Barselone je izneo tehnička zapažanja o jednoj od mojih odluka, glasno, praveći nesmotrene gestove i nakon što je prethodno bio upozoren od četvrtog arbitra", napisao je sudija Sančez Martinez, u obrazloženju za crveni karton u 42. minutu za Ćavija Ernandeza kome je nešto ranije pokazao i žuti karton zbog protesta.

 

 

Prema disciplinskom pravilniku, Ćaviju za drugio isključenje u sezoni sledi dva meča pauze, ali "disciplinci" mu mogu dodati još jednu jer je "ponavljač". On bi svakako preskočio mečeve sa Las Palmasom (30. mart) i Kadizom (13. april), ali ako dobije tri meča onda ga neće biti ni na "El klasiku" koji se igra 21. aprila.

Ćavi je sezonu počeo nervozan jer je bio isključen na meču prvog kola protiv Hetafea (0:0) 13. avgusta, nezadovoljan suđenjem i velikim brojem dodeljenim žutih kartona. Za godinu i po trenerske karijere u Barseoni zaradio je više isključenja nego za 21 godinu profesionalnog fudbalera...