La Liga

Primera La Liga na Areni: Real leči rane iz Kupa, Barselona u Sevilji traži ostanak u trci

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.01.2024 10:20
Vinisijus Žunior (Real) protiv Barselone u Superkupu Tanjug/AP Photo
Vinisijus Žunior (Real) protiv Barselone u Superkupu

Real i Barselona danas će na teren jedni za drugima, ali znak jednakosti stoji iza oba španska velikana - moraju da pobede. Madriđani posle eliminacije od Atletiko Madrida u Kupu Kralja, moraju svu energiju da usmere ka Primeri La Ligi i UEFA Ligi šampiona.

Kraljevski klub dočekuje Almeriju (16.15, TV Arena 2 Premium), poslednjeplasirani tim koji je jedini u Top pet liga Evrope bez pobede. Sve osim ubedljive pobede bila bi senzacija, pogotovo što Real na svom teerenu ove sezone ima osam pobeda u devet mečeva, bod je odneo samo Atletik Bilbao. Uz svu muku, Almarija igra bez Babe, Mendesa, Sanka koji su sa selekcijama na Kupu Afrike, a povređeni su Leo Baptistao, Kone i Montes.

Barselona će imati mnogo teškoća na "Benito Viljamarinu" u Sevilji (18.30, TV Arena 2 Premium) iako je i Betis bez trojice afričkih reprezentativaca Ezalzuuija, Riada i Sabalija. Nema ni Bartre, Pereza, Ruibala, Rodrigeza, videćemo hoće mi minute dobijati Miranda, Karvaljo i Bravo. Međutim, Isko je protiv Grande prekinuo jedan lošiji niz Betisa od pet mečeva bez trijumfa i ekipa je opet u "zoni UEFA".

Barselona mora da pobedi ako želi da ostane u trci za titulu, jer veći zaostatak od sadašnjih sedam bodova za Realom bilo bi nedostižno a da se nije stiglo ni do februara. Barselona je poslednji put izgubila na "Benito Viljamarinu" 2011. godine i to u Kupu Kralja (1:3), a u Ligi su bili poraženi u martu 2008. (2:3). Ćavi Ernandez nema Ter Štegena, Gavija, Kansela, Martineza, Rafinju i Alonsa.

U Sevilji na stadionu Benito Viljamaril je i ekipa TV Arena sport, pa ćete imati i informacije sa lica mesta kao u prethodna dva dana. 

La Liga, 21. kolo

petak

Alaves - Kadiz 1:0 (0:0)
/Rioha 51pen/

subota

Rajo Valjekano - Las Palmas 0:2 (0:1)
/Moleiro 35, Munjoz 83/

Viljareal - Majorka 1:0 (1:0)
/Serlot 45+1/

Valensija - Atletik Bilbao 1:0 (0:0)
/Duro 61/

Selta - Real Sosijedad 0:1 (0:1)
/Mendez 11/

nedelja

Osasuna - Hetafe 14.00 (TV Arena 2 Premium)
Real Madrid - Almerija 16.15 (TV Arena 2 Premium)
Betis - Barselona 18.30 (TV Arena 2 Premium)
Đirona - Sevilja 21.00 (TV Arena 2 Premium)

ponedeljak

Granada - Atletiko Madrid 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Пласман обезедио Sofascore