Vesti iz fudbala

Anćeloti kaže da je Real naučio iz poraza: Nećemo protiv Barse ponoviti greške iz Superkupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.03.2023 14:57
Anćeloti kaže da je Real naučio iz poraza: Nećemo protiv Barse ponoviti greške iz Superkupa MN Press

Počinje mesec dana "El klasika", Real i Barselona u četvrtak igraju prvi od tri meča u narednih 30 dana. Ovaj prvi polufinalni duel Kupa Kralja igra se u četvrtak od 21.00 čas (TV Arena Premium 1) na stadionu "Santijago Bernabeu", onda sledi 19. marta meč za bodove na "Kamp Nou", pa se "triagonal" završava revanš mečom polufinala 5. aprila u Barseloni.

"Idemo meč po meč, biće to zabavna utakmica, navijači će sigurno uživati. Ova utakmica u Kupu počinje sutra a traje 180 minuta", u uvodu je rekao Karlo Anćeloti, trener Reala.

Katalonci su ubedljivo pobedili Madriđane u Superkupu Španije i osvojili prvi trofej. Navijači "belih" su željni revanša.

"U Superkupu su nam nedostajali zalaganje i snaga, sa nekim pojedinačnim greškama koje se sigurno neće ponoviti. Blizu smo borbe za trofej u ovom takmičenju, neće biti sutrašnji meč odlučujući, ali želimo da ga iskoristimo jer su nam ciljevi uvek najviši".

"El klasiko" ne zahteva posebnu pripremu, naglasio je Anćeloti, već samo personaliti, hrabrost i entuzijazam.

"Nisam još odlučio ko će igrati. Recimo, Kros možda nije energetski najbolje, ali ima personaliti za ovakve mečeve. Oreljan Čuameni se oporavio, možda će i on početi. Kamavinga radi dobro, pa u svakom slučaju imam više izbora. Moramo sve da stavimo na vagu i odlučimo se za sastav".

 

 

Neće biti povređenog Alabe.

"Ridiger i Militao su sve uigraniji, deluju čvršće, podigli su formu na viši nivo i to je ohrabrujuće".

Anćeloti je i rezimirao sezonu.

"U odnosu na prošlu sezonu imamo dva boda manje, ali smo u polufinalu kupa. Ali, sada dolazi "bunar". Kad dođe mart morate da budete spremni za sva takmičenja i pokušate da osvojite što više možete. Mi nismo daleko ni od borbe za titulu, "lonac" dostiže najvišu temperaturu i nadamo se najboljem. Svako takmičenje ima svoju matematiku, Ligu šampona možete da osvojite u 270 minuta, a za Primeru La Ligu morate da ste maratonac. Čekamo Barsu, biće zabavno za sve", rekao je Anćeloti.