Vesti iz fudbala

Atletiko skinuo krunu "kralju" i nada se trofeju Kupa Kralja: Simeonov dar navijačima, Anćeloti kaže "greh mladosti"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.01.2024 10:57
Atletiko skinuo krunu "kralju" i nada se trofeju Kupa Kralja: Simeonov dar navijačima, Anćeloti kaže "greh mladosti" Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

"Vanda Metroplitano" i posle drugog ovosezonskog duela sa Realom na stadionu Atletiko Madrida ostao je neosvojiva tvrđava. "Jorgandžije" su posle produžetka eliminisali Real (4:2), skinuli su mu krunu i uklonili "trn", kako je navela "Marka", na putu da posle 11 godina osvoji Kup Kralja.

Od januara prošle godine, tim Dijega Simeonea ne zna za poraz na svom terenu, tačno 25 mečeva su rešavali pozitivnim skorom, ove sezone imaju 13 trijumfa uz samo jedan remi (Hetafe) na "Vandi Metropolitano".

"Kad vidite ovakve ljude da vas podržavaju sa tribina nemoguće je ne ostaviti srce na terenu. Ova pobeda mnogo je važna za navijače nego za nas jer smo se tek plasirali u četvrtfinale. Put do trofeja je dalek", istakao je Dijego Simeone.

Meč je kao i onaj u polufinalu Superkupa, koji je pripao Realu u produžecima, ponovo bio na najvišem nivou. A, pripao je kao u Primera La Ligi (3:1) Atletiku.

"U fudbalu ne postoje zasluge, niti osveta. Svaki meč je nova igra, sve tri sa Realom su bile različite. Real dominira svetskom scenom, uvek žele više zato i pobeđuju. Ali, naš trijumf nema potpis sreće, mi smo se takmičili i umeli smo da pobedimo jer smo bili bolji u produžecima", zaključio je argentinski stručnjak.

Trener Reala Karlo Anćeloti žali za primljenim golovima u dodatnih 30 minuta.

"Igrali smo dobro, stizali dva puta vođstvo rivala, ali smo izgubili meč kada smo imali utakmicu pod kontrolom. Nemam šta mnogo da zamerim igračima, sem da nisu mnogo morali da forsiraju igru u produžecima. To je greh mladosti", istakao je Anćeloti.