Vesti iz fudbala

Madridski derbi ovoga puta pripao Atletiku: Čolo Simeone i družina izbacili Real iz Kupa Kralja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.01.2024 00:20
Slavlje fudbalera Ateltika Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Slavlje fudbalera Ateltika

Fudbaleri Atletiko Madrida nadigrali su posle produžetaka Real - 4:2 (1:1, 2:2) u 1/16 finala španskog Kupa kralja.

Bio je ovo još jedan "Madrilenjo" za pamćenje. Prvi gol smo vieli u 39. minutu. Nakon jednog pasa Rudiger je pokušao da dođe do lopte ali je, ustvari, istu samo glavom prosledio dalje. Dočekao je Lino, uklizao i doneo vođstvo svojoj ekipi od 1:0.

"Kraljevići" su izjednačili u nadoknadi prvog poluvremena. Modrić je centrirao iz slobodnog udarca, nastala je gužva u šesnaestercu Atletika i lopta je završila u mreži.

"Jorgandžije" su ponovo povele u 57. minutu. Nisu se sporazumjeli Rudiger i golman Lunin što je iskoristio Morata, koji je vrebao, došao do lopte i istu poslao u praznu mrežu za 2:1. 

Izabranici Karla Anćelotija su izjednačili u 82. minutu, i to nakon lepe akcije koja je krenula od Vinisijusa. On je proigrao Belingema, ovaj je iz prve proslijedio za Hoselua, koji je bio precizan za 2:2. 

 

 

Delovalo je da će tim Karla Anćelotija ponovo prelomiti velikog rivala u dodatnih 30 minuta, ali to se nije dogoodilo. Novo, treće vođstvo, Atletiku je doneo Anotan Grizman, a pobedu je u 119. minutu overio Rodrigo Rikelme.

Naredni susret ovih ekipa na programu je već 4. februara u okviru La lige.