Vesti EURO 2024

Pavlović objasnio: Moja odluka nije protiv reprezentacije Srbije nego u korist Nemačke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.03.2024 15:23
Aleksandar Pavlović je izabrao Nemačku Guliver/HMB Media Heiko Becker
Aleksandar Pavlović je izabrao Nemačku

Vezni fudbaler Bajerna Aleksandar Pavlović prihvatio je danas poziv selektora Julijana Nagelsmana da debituje za Nemačku, čime se gasi nada da bi mogao da igra za Srbiju. On se našao na spisku reprezentativaca "elfa" za prijateljske utakmice u martu, a povodom toga je rekao da odluka nije protiv reprezentacije Srbije nego u korist Nemačke.

Pavlović (19) 

"Veoma sam srećan što sam pozvan u seniorsku reprezentaciju Nemačke. U mojim grudima biju dva srca - moja majka je Nemica, a moj otac Srbin. Zato moju odluku ne bi trebalo tumačiti kao da je protiv reprezentacije Srbije, nego u korist Nemačke. Rođen sam i odrastao u Minhenu, celu fudbalsku karijeru sam proveo u Bajernu i jedva čekam utakmice u dresu selekcije Nemačke", rekao je Pavlović, koji je rođen u Minhenu, otac mu je Srbin, a majka Nemica.

Pavlović se našao na spisku umesto povređenog kolege iz kluba Leona Gorecke i neće biti jedini debitant u taboru selektora Julijana Naglesmana. Za mečeve 23. marta sa Francuskom i tri dana kasnije sa Holandijom, Nagelsman je pozvao Maksimilijana Bejera, koji je u dresu Hofenhajma ove sezone postigao 12 golova.

Za nemačku selekciju važan je i povratak Tonija Krosa u selekciju, što je samo znak da as Real Madrida planira da igra na EURO 2024. godine.