Vesti iz fudbala

Odjavio Srbiju, igraće za Nemce: Aleksandar Pavlović na spisku "pancera"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.03.2024 16:27
Fudbaler Bajern Minhena, Aleksandar Pavlović Guliver/HMB Media Heiko Becker
Fudbaler Bajern Minhena, Aleksandar Pavlović

Talentovani vezista Bajerna iz Minhena, Aleksandar Pavlović neće biti deo nacionalnog tima Srbije na reprezentativnom okupljanju u martu. Umesto toga, fudbaler kluba iz Bavarske će se verovatno naći na spisku U21 reprezentacije Nemačke.

Selektor "pancera", Julijan Nagelsman ne planira da pozove Pavolovića u prvi tim još uvek, ali će se mladi fudbaler naći na spisku U21 nacionalnog tima. 

Prema pisanju medija, igrač je izuzetno srećan i definitivno želi da igra za seniorsku reprezentaciju Nemačke. Tako su se šanse da Pavlović zaigra za nacionalni tim Srbije prakitčno svele na minimum. Šansa još uvek postoji naravno. Dokle god ne zaigra za seniorski tim, Aleksandar ima pravo da promeni reprezentaciju. Selektor Dragan Stojković i delegacija Fudbalskog saveza Srbije će raditi na tome da on ipak obuče dres "orlova".

Pavlović je ove sezone odigrao ukupno 14 utakmica za Bajern, a uz to je postigao dva gola i dve asistencije u Bundesligi. Postao je jedan od ključnih i najboljih igrača u sistemu Tomasa Tuhela.