Vesti iz fudbala

Loše vesti dolaze iz Nemačke: Aleksandar Pavlović dobija poziv Julijana Nagelsmana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.03.2024 12:07
Fudbaler Bajern Minhena, Aleksandar Pavlović Guliver/Photo by DeFodi Images
Fudbaler Bajern Minhena, Aleksandar Pavlović

Pre nekoliko dana su bile samo glasine, a danas Bild prenosi kako će Aleksandar Pavlović dobiti poziv Julijana Nagelsmana u seniorsku reprezentaciju Nemačke!

Trebalo bi da Leon Gorecka propusti ovo okupljanje "pancera", a kao zamena će biti pozvan drugi igrač Bajern Minhena. Pavlović će tako biti u timu za prijateljske mečeve protiv Francuske (23. mart) i Holandije (26. mart). 

Ovo je verovatno i definitivna odluka talentovanog veznog igrača i jasno je da neće nositi dres reprezentacije Srbije uprkos svim naporima selektora i FSS-a da zaigra za "orlove".

 

 

Gorecka je nedavno upitan za mišljenje kada je u pitanju Pavlović i za koga bi trebalo da zaigra njegov saigrač iz Bajerna.

"To je odluka koju mora sam da donese. Ako pita mene za savet, rekao bih mu da izabere Nemačku. Veliki sam Aleksov fan, trenutno igra sjajno i oslobodio se u potpunosti. To je i za mene dobro. Zabavno je videti ga kako uživa u svakoj sekundi na terenu", izjavio je Gorecka.

Na kraju, treba napomenuti da će i nakon mečeva protiv Fracuske i Holandije, Pavlović moći da promeni odluku i zaigra eventualno za Srbiju. Prema FIFA pravilima, svaki igrač do 21 godine može da odigra tri utakmice za neku reprezentaciju i nakon toga da je promeni u slučaju da nema više od tri nastupa.