Vesti iz fudbala

Uživam da igram s Pavlovićem: Džošua Kimih "ne da" Srbiji saigrača iz Bajerna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.03.2024 12:07
Aleksandar Pavlović, fudbaler Bajerna, na meču sa Lajpcigom Guliver/Photo by DeFodi Images
Aleksandar Pavlović, fudbaler Bajerna, na meču sa Lajpcigom

Trka za Aleksandra Pavlovića dobija na ubrzanju i žestini, pa je tako dan posle izjave direktora fudbalske selekcije Srbije, Stevana Stojanovića, da je delegacija našeg Saveza obavila razgovor oči u oči sa njegovim roditeljima, svoj sud o tom budućnosti fantastičnog igrača Bajerna dao i njegov klupski kolega Džošua Kimih.

Kao i svi, oduševljen neverovatno zrelom partijom 19-godišnjeg defanzivnog veziste protiv Lacija u Ligi šampiona. Kako i ne bi kada je momak rođen u Minhenu, na starterskom debiju u elitnom UEFA takmičenju, odigrao svih 90 minuta, imao 97 dodira s loptom, 83 tačna dodavanja od 94, s pet od sedam dugih lopti tačno u sekund pronašao saigrače...

 

 

"Vidite koliko taj dečko uživa na terenu i da želi svaku loptu. Mnogo sam srećan što mu se ovako razvija karijera. Uživam da igram s njim", kaže Kimih.

Zbog dvostrukog strelca i asistenta u Bundesligi, na samo osam mečeva koliko ih je počeo, usijale su se i društvene mreže. Nemci su jedinstveni u stavu da pavlović mora ostati reprezentativac Nemačke, tj. da ga treba što pre prekomandovati iz mlade selekcije u A tim. I tako "poraziti" Srbiju u trci za njegovo DA. 

"Julijan Nagelsman ga prosto mora pozvati za utakmice u martu. On je najbolji vezni igrač Bajerna", tipičan je komantar te vrste posle dobijenog duela sa italijanskim klubom i ostanka u LŠ.