Vesti iz fudbala

Stevan Stojanović, direktor reprezentacije Srbije: Razgovarali smo sa Pavlovićem i njegovim roditeljima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2024 13:23
Stevan Stojanović, direktor reprezentacije Srbije MN Press
Stevan Stojanović, direktor reprezentacije Srbije

Direktor A tima Srbije Stevan Stojanović izjavio je danas da će fudbaler Bajerna Aleksandar Pavlović po završetku Evropskog prvenstva da odluči da li će igrati za reprezentaciju Srbije

Delegacija FSS, koju je predvodio Stojanović, bila je prethodnog vikenda u Minhenu. Povod je bio sastanak sa roditeljima igrača minhenskog Bajerna Aleksandra Pavlovića.

FSS navodi da je razgovor na kojem je prisustvovao i talentovani fudbaler imao jednu centralnu i najvažniju temu.

"Vrlo je važno da se naglasi da smo u kontaktu sa Pavlovićem odnosno njegovim roditeljima nekoliko meseci. Intenzivno smo razgovarali i kada su obaveze obe strane to dozvolile dogovoreno je da se vidimo u Minhenu. Pre svega bih želeo i Aleksandru i njegovim roditeljima da zahvalim na razumevanju i izdvojenom vremenu. Razgovor je bio obostrano konstruktivan i direktan. Iskreno verujem da su prepoznali najbolju nameru selektora Dragana Stojkovića i odgovornih ljudi za funkcionisanje A tima da Aleksandar na adekvatan način bude priključen najboljoj selekciji Srbije", rekao je Stojanović.

Pavlović (19) je ove sezone za Bajern odigrao 13 mečeva i postigao je dva gola.

"I nema sumnje da ga mi vidimo u A timu i plan je bio da bude pozvan u martu. Kako nam je rečeno Aleksandar ne želi da donese odluku još, odnosno ne do završetka EP u Nemačkoj. Imamo apsolutno razumevanja i shvatanje takvog pristupa. Nastavićemo da ga pratimo, bićemo u kontaktu i videćemo šta će biti epilog. Aleksandru želimo mnogo uspeha u nastavku sezone uz nadu da će od jeseni nositi dres Srbije", istakao je Stojanović.

Pavlović je rođen u Minhenu, a igrao je za omladinsku selekciju Nemačke za fudbalere do 20 godina. EP će biti održano od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj.