Vesti iz fudbala

Nema sreće u reprezentaciji, ali u klubu cveta: Pavlović produžio ugovor sa Bajernom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.06.2024 13:00
Aleksandar Pavlović, nemački fudbaler, produžio je ugovor sa Bajern Minhenom. Profimedia
Aleksandar Pavlović, nemački fudbaler, produžio je ugovor sa Bajern Minhenom.

Ove godine mu se nije posrećilo da nastupi za reprezentaciju Nemačke pred svojim navijačima na Evropskom prvenstvu, ali je zato dobio nagradu za dobre partije klubu. Aleksandar Pavlović, fudbaler minhenskog Bajerna, produžio je ugovor do 2029. godine sa Bavarcima, nekoliko dana nakon što se pojavila vest da usled problema sa krajnicima, neće moći da obuče nacionalni dres.

Vrlo očekivano, ovakav rasplet situacije u reprezentaciji je potresao veznog fudbalera, ali je takođe preko društvenih mreža izrazio svoje zadovoljstvo povodom nastavka saradnje sa klubom. 

"Nažalost, moj san o Euru na domaćem terenu je srušen zbog upale krajnika, što me je rastužilo. Ali, sada sam veoma srećan što sam produžio ugovor sa Bajernom do 2029. godine. Ukazano mi je veliko poverenje i želim da se odužim. Bajern je moj klub, u srcu mi je. Ponosan sam, srećan i zahvalan, želim da osvajam trofeje sa timom i da napredujem na ličnom planu", rekao je Aleksandar Pavlović nakon što je potpisao.

Profimedia

Aleksandar Pavlović u dresu Bajerna

"Bila je divna priča za sve nas, gledali smo Aleksandra Pavlovića poslednjih meseci kako se razvija. U prvoj sezoni se etablirao kao stalni član prvog tima i postao je nemački reprezentativac. Uprkos njegovim godinama i tome što je mlad, zrači smirenošću i timu daje sigurnost. Bajern nosi u srcu, biće dosta lepih i zabavnih momenata sa njim", poručio je Kristof Frojnd, sportski direktor kluba.

Sve mlađe kategorije minhenskog kuba prošao je Aleksandar Pavlović, ušao u prvi tim i izborio se za mesto. Nije puki epizodista, već neko na kome u Bajernu temelje budućnost. I njegov primer bi trebalo da slede momci iz akademije nemačkog giganta.

"Aleksandar Pavlović je igrač kakvog želimo, kakvog žele navijači Bajerna. Rođen je u Minhenu, od malih nosu je u Bajernu i stigao je do prvog tima. Treba da bude uzor i model svima kako da dođete i etablirate se na ovom nivou. Igrači kao on su identitet Bajerna i predstavljaju vrhunski primer kako mladi treba da se razvijaju u našoj akademiji", podvukao je Maks Eberl.