• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
OKS izabrao najbolje u 2017. godini
Izvor: Mondo | Autor: Tanjug | Postavljeno: 22.12.2017.
MN Press
Olimpijski komitet Srbije dodelio priznanja.


Šampioni sveta u kajaku tandem Milenko Zorić - Marko Tomićević i najbolja tekvondoiskinja planete Milica Mandić proglašeni su za najbolje sportiste Srbije 2017. godine u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije na svečanosti u Domu narodne Skupštine.

Mandić je drugi put dobila priznanje OKS posle 2012. godine, nakon što je ove godine osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu i srebro na šampionatu Evrope, a iste rezultate napravili su Tomićević i Zorić.

Nagrada za trenera godine otišla je u ruke tekvondo stručnjaka Dragana Jovića čiji su sportisti osvojili 12 medalja, a odbojkašica Tijana Bošković najbolji je mladi sportista.

Za najuspešniji muški tim je vaterpolo reprezentacija Srbije posle odbrane trofeja Svetske lige, a ženska odbojkaška selekcija - prvakinje Evrope.

Sa tri posebna priznanja OKS je nagradio svetske šampione Vanju Stanković (tekvondo), Viktora Nemeša (rvanje) i Nemanju Majdova (džudo), kao i njihove trenere.

Nagradu "Olimpijsko srce" dobio je legendarni košarkaš i reprezentativac Vladimir Cvetković, dugogodišnji funkcioner FK Crvena zvezda u vreme kada je bio prvak Evrope.

<< NAZAD