Superliga Srbije

Zvezda bolja od Mladosti - uspavane Lučane probudio Dragović

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2024 20:23
Fudbaleri Crvene zvezde i Mladosti MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde i Mladosti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mladost u Lučanima rezultatom 1:0 u 34. kolu Mozzartbet Superlige Srbije. 

Jedini gol na utakmici postigao je kapiten kluba iz Ljutice Bogdana, Aleksandar Dragović (68'). 

Početak utakmice je obeležio špalir, koji su domaćini priredili novim šampionima Srbije. Posle toga, Zvezdinom predvodniku na terenu je uručeno cveće kao znak poštovanja za uspeh. 

Iako smo pratili spor meč, sa malo dešavanja, nije tako izgledalo na početku. Marko Veličković je veoma dobrim udarcem pokušao da uzdrma Omrija Glazera, ali je silovita lopta završila preko prečke. 

MN Press

Aleksandar Dragović i Ivan Milošević

Do kraja prvog dela, Crvena zvezda je imala inicijativu i pretežno držala loptu u svojim nogama, ali izabranici Vladana Milojevića nisu uspevali da pronađu prostor kroz gusto zbijenu odbranu Lučanaca, postrojenu po veoma lošoj travnatoj podlozi. 

Kako je počelo, tako se poluvreme i završilo - šansom Mladosti. Žarko Veličković je uspeo da prihvati loptu u kaznenom prostoru crveno-belih i veoma je snažno šutirao u dobro postavljenog Glazera, od kog se lopta samo odbila. 

Drugi deo nije mnogo više obećavao. Čitavih deset minuta nismo videli konkretnu priliku, a Zvezda je samo držala loptu u svojim nogama, ne dopuštajući rivalu da eventualnim hitrim kontranapadima dođe u šansu da prebaci momentum na svoju stranu. 

Usled tolikog tihovanja, neočekivano je izgledala prilika iz 58. minuta. Ognjen Mimović je uputio veoma dobru duboku loptu u prostor, koja je omogućila Žan-Filipu Krasou da neometano puca ka golu, bez prepreke između njega i Saše Stamenković. Nekadašnji golman sa "Rajka Mitića" nije mogao da reaguje, ali srećom po njega, momak iz Obale Slonovače je pogodio samo stativu. 

Ono što nije pošlo za rukom Krasou, uspelo je Aleksandru Dragoviću deset minuta kasnije. Cntaršut Afrikanca je u kaznenom prostoru dočekao Aleksandar Katai. Lopta se posle udarca glavom odbila od Varjačića i došla do kapitena Zvezde, koji ju lako smestio u mrežu Mladosti. 

Do kraja meča, Šerif Endiaje je imao nekoliko prilika da duplira prednost svoje ekipe, ali mu se oba puta isprečio Saša Stamenković, koji je u mnogome zaslužan za "dobar" rezultat svoje ekipe. Na kraju se gol austrijskog reprezentativca pokazao kao presudan.  

Mozzart bet Superliga, 34. kolo (plej-of)

Sreda

TSC - Radnički 1923 4:3 (3:0)
/Jovanović 6, Đakovac 10,55, Stojić 15 - Vižđi 61, Gluščević 78, Bukumira 90/

Napredak - Partizan 3:3 (2:1)
/Aleksandar Filipović 6', Aleksa Janković 80', Gajas Zahid 89' - Nebojša Bastajić 26',Andrija Majdevac 51', 19'/

Vojvodina - Čukarički 18.00 (U toku)
Mladost L. - Crvena zvezda 18.30 (U toku)

 

Standings provided by Sofascore