ATP

Cela "Čizma" se digla oko Sinera - Italijana za Rolan Garos leči Juventus

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2024 18:49
Italijanski teniser, Janik Siner Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky
Italijanski teniser, Janik Siner

Ljubitelji tenisa nisu radosno primili vest da se italijanski ljubimac, Janik Siner, nalazi pod znakom pitanja za Rolan Garos. Aktuelni osvajač Australijan opena je istakao da neće igrati na predstojećem Grend slemu u glavnom gradu Francuske, ukoliko se ne bude osećao potpuno zdravo. 

"Odlučićemo kako ćemo tretirati povredu. Neću taći reket neko vreme i igraću u Parizu samo ukoliko sam na svojih sto posto. Ako nisam na svom najvišem nivou, ponovo ću preskoćiti. Neću da odbacim tri godine svoje karijere, zato što sam zanemarivao sebe i svoje telo. Ne želim da ulazim u detalje, ali mislili smo da je u pitanju jedno, a stvar je potpuno drugačije prirode", naglasio je skoro Italijan.

Koliko se na Apeninima vrednuju uspesi Janika Sinera, govori činjenica da se i fudbalski klub Juventus "umešao u opravljanje" igrača za predstojeći turnir. 

Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky

Janik Siner, italijanski teniser

Kako prenosi "Gazzeta dello Sport", ljubimac "Čizme" će se u narednom periodu oporavljati kliničkom centru "J Medical", koji je poznat po tome što je svojevremeno u rekorndnom roku pomagao svetskim fudbalskim imenima poput Kristijana Ronalda, ali i teniseru Mateu Beretiniju. 

Sada se svetski broj dva obratio Juventusu za pomoć, a sudeći prema prethodnim primerima, može se očekivati efektivan ishod. Podsećamo da se Janik usled problema sa neimenovanom povredom povukao sa turnira u Rimu.