Superliga Srbije

Čukarički slavio u Novom Sadu protiv Vojvodine i prišao Kragujevčanima na dva boda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2024 19:53
Đorđe Ivanović, strelac drugog gola za Čukarički MN Press
Đorđe Ivanović, strelac drugog gola za Čukarički

Veliku pobedu izvojevao je Čukarički u duelu sa Vojvodinom u derbiju 34. kola plej-ofa Superlige Srbije. Tim sa Banovog brda stigao je do tri vredna boda i primakao se Kragujevčanima na samo dva, tako da će se borba za izlazak na međunarodnu scenu voditi do poslednjeg kola. Od dolaska Gorana Stanića, "brđani" igraju odlično što se i videlo u Novom Sadu.

U duelu ekipa koje se bore za Evropu, svaki bod bio je od velikog značaja, a Čukarički je u Novi Sad doputovao u izmenjenom sastavu.

Brazilac Melo je izostao zbog crvenog kartona protiv Napretka, a njegovo mesto u napadu je zauzeo Cvetković, dok se u tim vratio štoper Miladin Stevanović posle odrađene kazne, a kapiten Marko Docić je ostao na klupi. 

Vojvodina je izašla u najjačem sastavu protiv "brđana" na stadionu "Karađorđe". 

Čukarički je prvu šansu imao u desetom minutu preko Đorđa Ivanovića, pre toga je dobru kontru povukao Miladinović, uputio ja pas desno do Kovača. Usledio je centaršut u sredinu, lopta je došla do Ivanovića, koji je šutirao pravo u golmana Vojvodine. 

Ipak, gosti su do gola stigli minut kasnije. Ivanović je probio po levoj strani, usledio je centaršut, na pravom mestu bio je Nikčević i sa nekoliko metara smestio loptu u mrežu - 0:1.  

Nastavio je Čukarički sa odličnom igrom i posle vodećeg gola, a samo je bilo pitanje, kada će klub sa Banovog brda doći i do drugog pogotka u Novom Sadu. 

Cvetković je u 43. minutu iskoristio grešku Lazarevića, a onda je uputio pas na levu stranu do Ivanoviću. Usledio je dribling najboljeg igrača "brđana", posle kojeg je ispala je odbrana Novosađana. Ivanoviću je ostao otvoren put ka mreži, šutirao je snažno sa šest-sedam metara i pogodio za - 0:2. 

Nastavak utakmice doneo je još bolju igru Čukaričkog. Fantastično se kretao Igor Miladinović u 58. minutu, uspeo je da ostane sam na dvadesetak metara od gola Vojvodine, a onda je fantastično šutirao i pogodio desni gornji ugao za - 0:3.

Trener Igor Stanić u 68. minutu na teren je uveo i napadača Slobodana Tedića, koji se oporavio posle zdravstvenih problema i biće od velike koristi timu sa Banovog brda.  

Opustili su se igrači Čukaričkog posle sigurnog vođstva, što je u finišu utakmice iskoristila Vojvodina. Dejan Zukić je uspeo da se oslobodi čuvarima, a zatim je sa jedanaest metara malo iskosa sa leve stane šutirao i pogodio za 1:3.

Kada se očekivao kraj utakmice Vojvodina je uspela da smanji prednost Čukaričkog. Konačan rezultat postavio je Aleksa Vukanović u četvrtom minutu nadoknadse za 2:3. 

U narednom kolu Čukarički gostuje TSC-u, dok Vojvodina igra na domaćem terenu sa Napretkom.

 


Mozzart bet Superliga, 34. kolo (plej-of)

TSC - Radnički 1923 4:3 (3:0)
/Jovanović 6, Đakovac 10,55, Stojić 15 - Vižđi 61, Gluščević 78, Bukumira 90/
Napredak - Partizan 3:3 (2:1) 
/Majdevac 19, 51, Bastajić 26 - Filipović 7, Janković 81, Zahid 89/
Vojvodina - Čukarički 2:3 (0:2)
/Zukić 78, Vukanović u 90+4 - Nikčević 11, Ivanović 43, Miladinović 58/ 
Mladost L. - Crvena zvezda 18.30 (AP1)

 

Standings provided by Sofascore