Novak Djoković

Jedan manje potencijalni rival Đokovića na Vimbldonu: Posle Ruda ispao i Fric

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2023 20:51
Jedan manje potencijalni rival Đokovića na Vimbldonu: Posle Ruda ispao i Fric Tanjug/AP Photo

Dok Novak Đoković čeka svoj sutrašnji duel trećeg kola Vimbldona sa starim znancem Stenom Vavrinkom, srpski teniser gleda kako mu sa projetovanog puta odbrane titule silaze prognozirani rivali. Ranije u toku dana Kasper Rud, a večeras i Tejlor Fric, kog je u drugom kolu zaustavio Mikael Imer - 2:3 (6:3, 6:2, 3:6, 4:6, 2:6).

Meč eliminisanog Amerikanca i Šveđanina, kao duel našeg Hamada Međedovića, protegao se na tri dana zbog kiše i mraka, a rešen je posle velikog preokreta u režiji slavije rangiranog Evropljanina (59. na ATP listi).

Iako je gubio 0:2 u setovima našao je načina da se podigne iz "mrtvih" i pruži maksimum u korišćenju svojih vrlina i mana devetoplasiranog u svetskom poretku "reketaša". Posebno u zadnjem setu, kada je s više pravovremenih brejkova krenuo ka velikoj pobedi i pakovanju kofera čoveka koji je viđen kao polufinalni protivnik Đokovića. 

Pored Ruda i Frica, kojem nije išlo ni pre Vimbldona, Novak se indirektnim putem "rešio" i Borne Ćorića, jer je i Hrvat pre očekivanog vremena završio učešće na trećem Grend slemu u sezoni. Ostali su još Italijan Janik Siner i Kanađanin Denis Šapovalov, ne računajući Španca Karlosa Alkaraza koji bi, ako sve bude išlo po planu, sačekao našeg asa u finalu.