ATP

Rampa za Kaspera Ruda, finalista Rolan Garosa ispao već u drugom kolu Vimbldona: Partija života Britanca Brodija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2023 18:37
Rampa za Kaspera Ruda, finalista Rolan Garosa ispao već u drugom kolu Vimbldona: Partija života Britanca Brodija AP Photo/Christophe Ena

Kasper Rud važio je za velikog favorita protiv Lijama Brodija, ali je teniser iz Norveške razočarao i položio "oružje" pred britanskim kolegom u drugom kolu tekućeg Vimbldona - 2:3 (4:6, 6:3, 6:4, 3:6, 0:6). 

Ne zato što je nepobediv, već zbog toga što je na Grend slem na travi stigao kao finalista turnira serije 2.000 na šljaci i kao četvrti na ATP listi u poslednjem ažuriranju poretka tenisera u muškom singlu.

Da senzacija bude veća, Brodi je u glavni žreb ušao preko "vajld karda", pre početka takmičenja u Londonu zauzimao je preskromnu 142. poziciju na ATP listi, a protiv Ruda je izgubio prvi set. 

Ništa od toga mu, međutim, nije smetalo da se razmaše na terenu i šokira Norvežanina. Toliko da je posle izgubljenog četvrtog seta i izjednačenja u petom bukvalno "počistio" Kaspera, ne ostavivši mu nijedan gem. 

Otuda ga čeka više nego zaslužen duel sa Kanađaninom Denisom Šapovalovim. Šta god da napravi protiv još jednog favorita na papiru, Brodi će ostati notiran kao prvi Britanac, posle Endija Mareja, koji je na Vimbldonu pobedio nekoga od Top četiri igrača. 

.