Novak Djoković

Gladan je uspeha, osvojiće 30 Grend slemova: Nik Kirjos siguran da će Đoković pojačati rekord

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.06.2023 12:37
Gladan je uspeha, osvojiće 30 Grend slemova: Nik Kirjos siguran da će Đoković pojačati rekord Guliver/Imago Sports

Odnos Nika Kirjosa i Novaka Đokovića prošao je kroz razne turbulencije poslednjih godina, najviše zbog toga što je teniser iz Australije zbog svega i svačega, često bez mere i ukusa, kritikovao i peckao srpskog kolegu, da bi u jednom trenutku stao uz njega i počeo da ga brani kada ga je ceo svet napadao. Kao da su prijatelji ceo život, od srca se obradovao tome što je naš as osvojio ovogodišnji Rolan Garos i sa 23. Grend slem titulom postao najveći teniser sveta svih vremena. 

Ubrzo posle Đokovićeve pobede čestitao mu je obaranje novog rekorda, a sada je prognozirao koliko će još (ukupno) pokupiti šampionskih trofeja sa Vimbldona, Australijan Opena, Rolan Garosa i US Opena. 

"Nadam se da će Novak uzeti 30 grend slemova do kraja karijere. Tako ću i ja izgledati bolje što sam izgubio od njega u finalu Vimbldona. Pratio sam šta se dešavalo u Parizu, ostvario je neverovatan uspeh. Znam koliko je rada i truda uložio i koliko mu sve to znači", izjavio je Kirjos, kog je Đoković dobio u prošlogodišnjem finalu Vimbldona.

Prema mišljenju 25. igrača sa ATP liste, prvi reket sveta imao bi još više grend slem recki da mu zbog odluke da se ne vakciniše protiv korona virusa, odnosno netolerantne antikovid politike pojedinih država. 

"Imao bi mnogo više titula da mu nisu branili da uđe u neke zemlje, pre svega, Australiju i SAD. Gladan je trofeja. Ljudi misle da će se sada zaustaviti, ali ovi uspesi će u njemu samo probuditi još veću motivaciju i strast", "ubeđen je Australijanac često kontroverznog ponašanja i izjava, koji je u istom intervjuu pričao o svojim demonima, porocima i prvi put priznao da je u jednom trenutku razmišljao o samoubistvu.