Novak Djoković

Džimi Konors smatra realnim da Đoković kraj karijere dočeka sa 30 osvojenih Grend slemova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2023 14:00
Džimi Konors smatra realnim da Đoković kraj karijere dočeka sa 30 osvojenih Grend slemova Guliver/AP Photo/J Pat Carter)

Novak Đoković osvojio je prošlog vikenda 23. Grend slem u karijeri, u čemu mu nema ravnih u istoriji muškog tenisa, a kako ga služi zdravlje i ima nepresušnu ambiciju da pomera granice i postavlja standarde "belog sporta" zvuči vrlo realna prognoza Džimija Konorsa da će se još naosvajati Rolan Garosa, Vimbldona, US Opena i(li) Australijan opena.

Čuveni američki teniser priklonio se mišljenju mnogih svojih kolega da je Srbinu samo nebo granica, imajući u vidu da se njegov večiti rival Rodžer Federer povukao iz ATP tura sa 20 titula, a sveže nadmašeni Rafael Nadal (22) se oporavlja od još jedne operacije i pitanje je da li će ikada više moći da se pojavi na nekom od turnira serije 2.000.

"On je imao i još uvek ima priliku da se odvoji od Federera i Nadala. Sada ima 23 Grend slem titule, koliko još može da osvoji? Trideset? Koliko još može da igra? Ima 36 godina, može još tri ili četiri godine i šta može da izvuče iz toga", naglas je postavljao pitanja i davao odgovore bivši prvi reket sveta, sa osam GS pobedničkih trofeja, u svom podkastu.