Novak Djoković

To je impresivna brojka: Nadal još jednom čestitao Đokoviću 23. Grend slem titulu, dok Federer ignoriše Srbinov rekord

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.06.2023 22:30
To je impresivna brojka: Nadal još jednom čestitao Đokoviću 23. Grend slem titulu, dok Federer ignoriše Srbinov rekord Guliver/Imago Sports

Bez viška sujete i ljubomore, Rafael Nadal među prvima je čestitao Novaku Đokoviću osvajanje 23. Grend slem titule, iako ga je srpski teniser ovog 11. juna pretekao na listi tenisera sa najviše pobedničkih govora na turnirima serije 2.000. 

Španac mu je "oprostio" i to što je poslednji i najvredniji rekord oborio ni manje ni više nego na Rolan Garosu, tamo gde je samo on trijumfovao rekordnih 14 puta. A, da je bio iskren kada se večitom rivalu obratio preko društvenih mreža potvrđuju i današnje reči nedavno operisanog velikana sa Pirineja. 

"Napravio je nešto što niko nije u muškom tenisu. To je impresivna brojka. Još jednom čestitke, od mene i cele Akademije", poručio je Nadal tokom skupa u njegovoj teniskoj Akademiji, odakle je čestitke uputio i pobednici Grend slema u Parizu, Igi Švjontek iz Poljske. 

Za to vreme, od penzionisanog Rodžera Federera ni traga ni glasa, iako se preostali član "velike trojke" iz Švajcarske odmah poklonio Nadalu, kada je svojevremeno postao rekordni vlasnik Grend slem titula.