Vesti iz fudbala

Pinto da Kosta odlazi sa "Dragaa" nakon 42 godine: Andre Viljaš Boaš postaje novi predsednik Porta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2024 12:30
Andre Viljaš Boaš Profimedia
Andre Viljaš Boaš

Nekadašnji trener Porta, Andre Viljaš Boaš postaće novi predsednik kluba sa "Dragaa". On je na izborima upisao ubedljivu pobedu jer je osvojio čak 80 posto glasova, dok je dosadašnji predsednik Pinto da Kosta imao tek 20 posto.

"Veoma sam srećan i ponosan, čast mi je što sam dobio ovu priliku. Verujem da ću ispuniti očekivanja navijača Porta, a to je da pobeđujemo, osvajamo titule i da održimo stabilnim naš klub i u budućnosti, što oje najvažnija stvar. Ovo je istorijska noć! Veliki me ponos prožima kada vidim snagu ovog kluba. Svakom od vas, hvala vam mnogo na svemu", poručio je Boaš navijačima.

Bivši trener Totenhema, Čelsija i Olimpika iz Marseja je imao i poruku za svog protivnika, Pinta da Kostu.

"Ovi izbori su istorijski za Porto i za portugalski fudbal. Želim reći koju reč o mojim protivkandidatima, posebno o Žoržu Nunju Pintu da Kosti. Želim da mu se zahvalim na svemu što je dao ovom klubu, jer je posvetio život Portu. Ovaj klub će uvek biti njegova kuća", istakao je Boaš.

Pinto da Kosta je proveo čak 42 godine kao prvi čovek kluba, a u klubu je još od davne 1962. godine. Tu funkciju će sada predati Andre Viljaš Boašu koji će postati 34. predsednik u istoriji portugalskog velikana.