Vesti iz fudbala

Novi ugovor je poništen: Rastaju se Porto i Serž Konseisao

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

04.06.2024 11:38
Serž Konseisao nakon sedam godina napušta Porto Guliver/Daniel Castro
Serž Konseisao nakon sedam godina napušta Porto

Velike promene su se dogodile u Portu u prethodna dva meseca. Predsednik Pinto da Kosta je nakon 42 godine izgubio izbore i prepustio je mesto prvog čoveka kluba Andre Viljaš Boašu koji je osvojio neverovatnih 79 posto glasova na predsedničkim izborima.

To je ujedno donelo i neke promene u poslovanju kluba. Naime, Pinto da Kosta je u tokom svoje predsedničke kampanje probao da sakupi simpatije navijača novim ugovorima za trenera Serža Konseisaa i njegovog sina Fransiska. Iskusni strateg je dobio ugovor do 2028. godine, a njegov sin koji igra krilnog napadača do 2029.

Ipak, Viljaš Boaš je imao drugačije planove. Novi predsednik Porta je želeo da na mesto trenera postavi Konseisaovog pomoćnika, Vitora Bruna, a kada je trener kluba sa "Dragaa" to saznao krenuo je da traži novčanu naknadu koja mu sleduje po novom ugovoru.

Trajali su dugo pregovori dve strane. Konseisao je tražio 28 miliona evra, pa 14, na kraju i 10, ali nije dobio ni evro. Zapravo, klub će mu samo isplatiti ono što mu sleduje prema prvobitnom ugovoru koji ističe 30. juna 2024. godine. Novi je poništen.

Konseisao tako napušta "Dragao" nakon sedam godina, a u tom periodu je osvojio 11 trofeja sa Portom.