Novak Djoković

Alkaraz predao meč u Riju zbog povrede: Španac izgubio dobar broj ATP poena, evo šta to znači za Đokovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2024 08:26
Karlos Alkaraz Tanjug/AP Photo/Andy Wong
Karlos Alkaraz

Karlos Alkaraz, jedan od najvećih rivala našeg Novaka Đokovića na ATP turu, zbog povrede skočnog zgloba, morao je da preda meč prvog kola u Rio de Žaneiru protiv Tijaga Monteira, inače 117. tenisera sveta.

Meč samo što je počeo, a Španac je povredio zglob i to posle dva odigrana poena. Na snimku se vidi da je Alkaraz nezgodno stao i da je izvrnuo članak. Probao je da nastavi susret, ali mu je zglob ubrzo otekao, pa je bio prinuđen da odustane.
 


Time je Španac izgubio dodatnih 300 bodova, pošto je u Riju branio finale od prošle sezone, pa sada zaostaje preko 1000 poena za Novakom Đokovićem, koji je i dalje neprikosnoven na vrhu ATP liste. Srpski teniser ima, podsetimo, 9.855 bodova, a mladi Španac 8.805. Treći je Janik Siner (8.270), zatim sledi Danil Medvedev sa 8.015 bodova, dok su ostali van trke za čelo ATP karavana.

 

 

Nakon susreta Alkaraz je govorio o povredi, a prema njegovim rečima prvi utisci nisu bili najsrećniji.

"Još uvek ne znam ništa, to je istina. Sutra ću da se testiram da vidim da li nešto ozbiljno ili ne. Fizioterapeut mi je rekao da ne misli da je bilo šta ozbiljno. Bilo je loše jer sam se osećao loše, to je bio prvi utisak. Osećao sam bol kada sam pao, pa mi je bilo teško da nastavim meč. Fizioterapeut mi je rekao da odigram par gemova i da vidim kako se osećam. Nisam mogao da se krećem dobro i zato sam izabrao da predam meč", rekao je Alkaraz.

Podsetimo, Novak Đoković odmara posle Australijan opena, a na teren se vraće za Masters u Indijan Velsu, koji je na programu od 6. do 17. marta.