Novak Djoković

Novak Đoković i njegova 24 grend slem trofeja i dalje u mislima Karlosa Alkaraza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2024 18:59
Španski teniser Karlos Alkraz Guliver/AP Photo/Andy Wong)
Španski teniser Karlos Alkraz

Španski teniser Karlos Alkraz uveliko se sprema za odbranu titule u Buenos Ajresu, a uoči početka turnira na šljaci, izvojio je malo vremena da odgovara na pitanja novinara. 

Drugi reket sveta otkrio je kako se oseća pred start turnira i šta očekuje u takmičenju, a između ostalog, otkrio je i ko su mu najveći rivali na ATP turu.

"Bila je sjajna godina otkako sam poslednji put nastupao ovde. Mnogo toga se desilo u međuvremenu. Osećam se dobro, imam samopuzdanja i osećam da mi je nivo tenisa na visokom nivou", rekao je za početak Alkaras.

Novak Đoković i Janik Siner su mu najveći najveći rivali na Turu.

"Novak i Siner su igrači koje treba pobediti u ovom trenutku. Nema sumnje kod mene, kao i kod svih ostalih. Zverev je takođe bolji od mene u međusobnim duelima, on je protivnik koji mi je često u mislima. Ali, verujem da su Đoković i Siner na vrhu trenutno. I dalje mislim o Noletovih 24 (slema) – volim da sam ambiciozan, da sanjam velike snove, a videćemo dokle ću dogurati: da li do pet, možda ostanem na dva, ali neminovno mislim o tome."

 

 

Alkaraz je potom odovorio na pitanje šta bi izabrao između osvajanja Rolan Garosa i zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

"Rekao bih Olimpijske igre. Za mene je to san, da donesem medalju svojoj zemlji. Ove godine, ako mi date da biram, uzimam olimpijsko zlato. Neću da vas lažem, želim oba (smeh)", rekao je Španac.

Alkaras će na startu turnira u Argentini igrati protiv boljeg iz duela Variljas - Karabeljija 14. februara. Turnir je na programu do nedelje, 18. februara, a nagradni fond je procenjen na 642 hiljade dolara.

Na ovom turniru neće igrati Novak Đoković, koji se "belom sportu" vraća početkom marta, kada je na programu masters na Indijan Velsu.